Вхід | Реєстрація

Обшуки в міськраді проводили співробітники СБУ

Обшуки в міськраді проводили співробітники СБУ

Топ-новиною для Кобеляк у останні дні стали слідчі дії, які 8 листопада були проведені в Кобеляцькій міській раді.

Між тим, на офіційних сайтах правоохоронних органів немає повідомлень про проведені обшуки.

Тому редакція, продовжуючи висвітлення цієї події, поки що збирає інформацію виключно із неофіційних джерел. Отже, що відомо зараз, через тиждень після події.

Достеменно відомо лише те, що вилучення документів та обшуки проводили не поліцейські, а співробітники Служби безпеки України. Вони представлялися під час проведення слідчих дій.

Усі наші співрозмовники говорять, що діяли співробітники Служби безпеки дуже професійно. Що передбачає і коректну поведінку по відношенню до вимушених учасників подій.

Відомо, що обшуки були проведені у кількох чиновників міськради, як вдома, так і в службових кабінетах. Вилучали документи із центру надання адміністративних послуг та земельного відділу міськради.

У зв’язку із цим можна робити припущення, що мова йде про можливий злочин у сфері обігу землі.

Під час обшуків всім свідкам заборонили користуватися мобільними телефонами і не випускали із приміщень до закінчення слідчих дій.

Оскільки обшуки проводили не поліцейські, а працівники Служби безпеки України, то мова йде про злочин, що загрожує національним інтересам України.

Звичайно, в якусь шпигунську мережу в стінах міськради мова не йде. Інакше обшуками справа б не обмежилася.

Але можна припустити, що правоохоронці запідозрили факт створення організованого злочинного угрупування, що передбачає наявність організатора та виконавців із чіткою регламентацією обов’язків.

Чи знайшли силовики те, що шукали? Безумовно, ми не можемо про це знати, зважаючи на таємницю слідства. Але відповідь на це запитання може з’явитися досить швидко. У разі, якщо знайшли, то найближчими днями можна очікувати, що декому із кобелячани, у тому числі чиновникам, оголосять про підозру. І тоді інформація з’явиться на офіційних сайтах прокуратури та СБУ.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 листопада 2023, 11:47 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації