Вхід | Реєстрація

Нехворощани будуть із овочами і медом

Нехворощани будуть із овочами і медом

Принаймні, за фінансової підтримки благодійників на території громади комунальники мають збудувати теплицю, а приватний підприємець розширить власну пасіку.

Нагадаємо, що в №46 від 16 листопада була надрукована стаття «У Білицьку, Нехворощанську й Кобеляцьку ОТГ надійдуть гранти». У ній розповідалося, що на початку жовтня стартував другий етап конкурсу грантів проєкту «Курс на Незалежність».

До участі в конкурсі допускалися підприємці, які офіційно зареєстровані в Полтавській, Вінницькій, Житомирській, Харківській, Тернопільській, Чернігівській та Хмельницькій областях. Під час відбору перевага надавалася особам з інвалідністю, внутрішньо переміщеним особам, родинам військовослужбовців, а також підприємцям, які готові працевлаштувати вразливі категорії населення.

Загалом, за умовами конкурсу «Курс на Незалежність», гранти отримали 100 учасників на суму до 20 000 євро кожен. Серед переможців — двоє представників Нехворощанської громади.

Організаторами проєкту є Федеральне Міністерство економічної співпраці та розвитку (BMZ), німецький банк розвитку DEG та агропромхолдинг «Астарта-Київ». Партнером із впровадження виступив благодійний фонд «Повір у себе».

Минулий четвер голова Нехворощанської громади Віктор Дубович та його заступниця Ольга Хоменко підписали угоди про співпраці з директором сільського комунгоспу Денисом Каракуцьою і пасічником Юрієм Махником.

Чоловіки стали переможцями проєкту «Курс на Незалежність». І для ведення своєї підприємницької діяльності кожен отримає необхідні обладнання та матеріали на суму 20 тисяч євро. Комунгосп має збудувати за кошти благодійників теплицю для вирощування овочевих культур, а Юрій Махник займеться розширенням і осучасненням власної пасіки.

Згідно умов конкурсу, фінансування проєктів передбачає, що 10 відсотків виробленої і вирощеної продукції передаються в громаду.

До речі,  Юрій Махник на своїй пасіці створить три додаткові робочі місця, а в теплиці затребуваними будуть кілька робітників. Для будівництва овочевої теплиці вже виділено земельну ділянку в центрі Нехворощі. Там встановлять теплицю розміром 10 на 50 метрів.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 грудня 2023, 13:09 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації