Вхід | Реєстрація

Добре живе Колянич, або Про що говорять пенсіонери

Добре живе Колянич, або Про що говорять пенсіонери

Наш читач, пенсійного віку, надіслав у редакцію власний матеріал для публікації. Вважайте його записом підслуханої розмови двох типових українських пенсіонерів.

— Куди поспішаєшо, друзяко?

— Та оце біжу із ціпочком до магазину. Дружина Віра послала за пайком. Оце недавно читав, як один такий же пенс, як ми із тобою, писав у «ЕХО», що йому добавили до пенсії 300 гривень. Це на 200 грамів хліба в день. Як у блокадному Ленінграді. А дружині й того менше, на 100 грамів «добавки» вистачає.

— Так Вірі ж ще по 70 немає. Поділишся із нею своєю «пайкою».

— Та поділюся. Була вона оце в пенсійному, то надивилася там і наслухалася. Фільми жахів «відпочивають». Виходить одна жіночка із кабінету чиновника, плаче і розказує. У неї в чоловіка інвалідність першої групи, а в неї — третьої, робочої. От і ходить щодня на «чорну» роботу, сміття перебирає, аби на ліки заробити. А інший мужичок розказав, як йому добавили до пенсії 300 гривень, а субсидію «урізали» на 600. Як тобі така «шутка юмору»? Як послухаєш таке, то й серце защемить.

— Та якщо тільки защемить, Коляничу, то ще півбіди. От як кров’ю обіллється, то вже біда. У Кобеляках же лікаря-кардіолога немає. А «швидка», то вона нібито й швидка, але не завжди до Полтави встигає довезти.

— Тіпун тобі на язик.

— А щодо субсидії, то я тобі таке скажу. У нас то по Конституції надра і все, що в них, із газом включно, належить народу, тобто нібито й нам із тобою. От тільки не дописано, що «належить» виключно у випадку, коли ти за все це, та й ще із прибутком, вчасно заплатиш якомусь дядькові.

— Отож бо й воно. А без грошей ми нікому не потрібні.

— А чого ти дивуєшся, Колянич? От ти розвинутий соціалізм будував?

— Будував.

— А незалежну Україну будував?

— Будував.

— А Україну в Євросоюзі будуєш?

— Ні, не будую. Старий став, сили немає.

— Ну так чого ж ти дивуєшся. У нас же й до сьогодні діє принцип, що той хто не працює, той і не їсть. От скажи мені краще, Колянич, яка, на твою думку, смерть краща: від болю без ліків, від голоду чи від холоду?

— Ой, та я про це й не думав.

— А потрібно й подумати. Тобі вже пора. Так от, Коляничу, думати тут нічого. Уже все перевірено на пенсіонерах. Найкраща смерть — від холоду. От слухай. Без ліків будеш мучитися. Погано. Покладуть тебе в морг. Почнуть мучитися діти, аби за той морг заплатити. Від голоду навряд чи помреш. Взимку будеш хліб гризти, а влітку на абрикосах із сливами жируватимеш. А як помреш від холоду — красота! У морг не потрібно, полежиш у холодній хаті, нічого із тобою не станеться. А діти тим часом грошей на похорон назбирають.

— Дякую тобі за пораду, Іванович. Просвітив і успокоїв. А я тобі за це іншу історію розкажу. Оце прочитав у газеті, як кобеляцькі депутати земельку безкоштовну отримували. Це — на додачу до їх мільйонних прибутків. Один бідолага-депутат десь під Василівкою два метри землі отримав. Напевне, щоб поховали серед ланів широких. То порадів я хоч за людей. Уже й на смерть собі земельки надбали.

— Та дурний ти Колянич. Ніхто там нікого не ховатиме. Ні серед ланів широких, ні на берегах річок. Розорано вже все, і лани, і береги. Розорали «Урожаї» та «Глитаї». Трактори там гудітимуть. А депутати, вони довго жити будуть. Ти чув оце зараз, щоб когось із депутатів хоронили?

— Та не чув.

І правильно. Бо вони житимуть довго і щасливо. Бо зрозуміли «смисл жизні». І живуть виключно для себе і за рахунок тих пришелепків, які їм повірили і за них проголосували. А зараз вмирають за них і на фронт останнє віддають. Ти от чув, щоб депутати щось для армії жертвували?

— Не чув.

— От і я не чув. Бо вони «смисл» знають.

— Усе, пішов, не буду тебе слухати, Іванович. Піду краще хлібну пайку отримаю, бо дружина супчик із вермишелькою доварює.

— Так ти щасливий пенсіонер, Колянич. Зажиточний. Супчик, бачте, у нього із вермишелькою. Та ще й із хлібчиком. Ти ще скажи, що там і картопля є, в супчику.

— Та є. Дружина-інвалід ціле літо на городі спину гнула.

— От і не жалійся. Будемо жити. От тільки скільки — не нам вирішувати. А депутатам. Ми їх для цього вибрали. Так воно виходить.

Розмову двох щасливих кобеляцьких пенсіонерів, цілком випадково, підслухав Грицько Мотрин.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 січня, 19:41 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації