Вхід | Реєстрація

У Полтаві викрили шахраїв, які зняли з рахунків людей більш ніж 230 тисяч гривень

У Полтаві викрили шахраїв, які зняли з рахунків людей більш ніж 230 тисяч гривень

Поліцейські Полтавщини припинили протиправну діяльність трьох осіб, які ошукали щонайменше 15 громадян з різних областей України, завдавши потерпілим збитки на суму понад 230 тисяч гривень. 

Про це повідомив Відділ комунікації поліції Полтавщини.

Слідчим підрозділом відділу №1 (Київський район) Полтавського районного управління поліції розслідується кримінальне провадження за фактами вчинення шахрайства, від яких постраждали понад півтора десятка громадян. 

У процесі досудового розслідування слідчими встановлено, що шахраї упродовж тривалого часу телефонували до потерпілих, представлялися працівниками служб безпеки банків та шляхом обману заволодівали конфіденційною інформацією й коштами громадян. За попередніми підрахунками, загальна сума збитків, завданих потерпілим, складає понад 230 тисяч гривень. 

Євген Рогачов, начальник поліції Полтавщини, повідомив:

– Під час проведення слідчих та оперативних заходів працівники карного розшуку Головуправління поліції області, спільно із працівниками слідчого підрозділу та прокуратурою встановили трьох шахраїв, від діяльності яких постраждали щонайменше 15 людей з різних областей держави. Причетними до правопорушень виявились 29-річний полтавець, який неодноразово потрапляв в поле зору правоохоронців за вчинення аналогічних злочинів, 23-річна жителька Харківської області, яка тимчасово проживає в Полтаві, та 24-річна місцева мешканка. Усім трьом фігурантам повідомлено про підозру та обрані запобіжні заходи. Зокрема, чоловікові судом обрано запобіжний захід – тримання під вартою, а обом жінкам – нічний домашній арешт.

За даним фактом слідчими поліції, під процесуальним керівництвом Полтавської окружної прокуратури, розслідуються кримінальні провадження, відкриті за частиною 5 статті 28 (Пособник, як співучасник кримінального правопорушення), частиною 3 статті 190 (Шахрайство, вчинене в умовах воєнного стану) та частиною 4 статті 190 (Шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) Кримінального кодексу України.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 січня, 15:32 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації