Вхід | Реєстрація

Шаховий клуб Кобеляк переїхав

Шаховий клуб Кобеляк переїхав

З настанням холодів кобеляцькі діти ознайомлюються із азами шахової гри в приміщенні Будинку дитячої та юнацької творчості.

Редакція вже неодноразово повідомляла, що в минулому 2023 році в Кобеляках почав працювати шаховий гурток, заняття в якому проводить кандидат у майстри спорту із шахів Тарас Голтвянський. Під його керівництвом азам шахової гри навчаються 15 юних кобелячан. Вік гуртківців — від 7 до 12 років.

Тарас Голтвянський розповідає:

— Із задоволенням констатую, що мої та міської влади зусилля приносять результат. Одразу хочу відзначити, що керівництво міськради в особі заступника міського голови Олени Стаднікової та завідуючої відділом культури Валентини Пелюхні слово тримає. Зізнаюся, спочатку в мене були побоювання, що ініціатива із відродження шахового гуртка в Кобеляках не отримає підтримки. Але ні, все йде по наміченому плану, закуплений інвентар, керівники реагують на зміну ситуації. Ось, приміром, у зв’язку із настанням зими і похолоданням, виникла у нас проблема. Конкретніше — у приміщенні стадіону «Колос», де ми займалися шахами, стало прохолодно. Одразу був знайдений вихід. І заняття гуртка продовжилися в одному із приміщень Будинку дитячої та юнацької творчості. Там тепло, дітки вчаться грати в шахи в комфортних умовах.

За словами Тараса Голтвянського, батьки, чиї діти почали вчитися грати в шахи, теж виявляють ініціативу. Так, вони купили шахові дошки для одного із шкільних класів. І учні мають змогу грати під час перерв.

Тарас розповідає, що навчальний процес у обов’язковому порядку має в собі елементи розваг. Так, діти разом із батьками збираються під егідою гуртка і відзначають традиційні українські зимові свята.

Чоловік пояснює:

— Дітям молодшого шкільного віку нудно весь час сидіти за шаховою дошкою. Їм потрібні й інші розваги. Потрібно постійно вносити якісь цікавинки, пристосовуватись до їх вікових особливостей. От, приміром, один хлопчина під час занять безапеляційно заявив: «— А чому кінь (шахова фігура) ходить саме отак буквою «г»? А я хочу, щоб він по-іншому ходив». Доводиться щось вигадувати, аби пояснити дитині. Але нічого, справляємось, дорогу здолає той, хто йде.

Приходив до гуртківців і Миколай, були й інші святкові розваги.

А в планах керівника гуртка — подальша популяризація гри в шахи. Він резюмує:

— Шахи — це передусім інтелектуальний розвиток наших дітей, нашої молоді. Україні потрібні розумні люди.

Усі охочі опанувати шахове мистецтво можуть звертатися до керівника шахового клубу «Кобеляки» Голтвянського Тараса Миколайовича (моб: +380953365184).

Зараз, у зимовий період, у нас заняття проходять у БДТ щовівторка, щочетверга і щосуботи о 14 годині.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації