Вхід | Реєстрація

У Полтаві викрили порностудію

У Полтаві викрили порностудію

Правоохоронці встановили учасників організованої злочинної групи, які заробляли на виготовленні та збуті відеоконтенту порнографічного характеру через Інтернет-платформу. Спільники створили дві webстудії, оснащені сучасною цифровою технікою, у Шевченківському та Київському районах обласного центру. «Запрошували на роботу» дівчат віком від 18 до 35 років.

Про це повідомив заступник начальника поліції Полтавщини Сергій Рекун.

Підпільні webстудії викрили у липні 2023 року оперативники Управління міграційної поліції області спільно зі Слідчим управлінням ГУНП, за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури. 

Полковник поліції прокоментував:

– Під час санкціонованих обшуків за адресами розташування «студій», в автомобілі та у квартирах фігурантів слідчі вилучили понад два десятки мобільних телефонів, понад 40 скретч- та сім-карт різних операторів мобільного зв’язку, десяток системних блоків, вебкамери, ноутбуки, маршрутизатори, роутери, штативи з освітлювальними лампами та інше приладдя, що використовувалося для виготовлення порнографічної продукції. Серед вилученого також пістолет та 40 набоїв до нього, більш як два десятки банківських карт, фіскальні чеки на придбання валюти, а також готівка.

У причетності до злочинної діяльності підозрюються двоє чоловіків, 29 і 33 років, та 27-річна жінка. Усім трьом інкримінують пособництво у виготовленні відеопродукції порнографічного характеру, а також у її збуті й розповсюдженні, що вчинені повторно організованою групою (ч. 2, 5 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 301 Кримінального кодексу України). 

Окрім того, 29-річному організатору повідомлено про підозру у здійсненні фінансових операцій та правочинів з коштами, одержаними злочинним шляхом (ч. 1 ст. 209 КК України). А його 33-річному співорганізатору слідчі вручили підозру у незаконному придбанні та зберіганні вогнепальної зброї і бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 січня, 15:10 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації