Вхід | Реєстрація

Пошуки Олександра Іняткіна тривали 10 місяців

Пошуки Олександра Іняткіна тривали 10 місяців

24 січня пресслужба Новосанжарської селищної ради повідомила, що підтвердилася інформація про загибель військовослужбовця Збройних Сил України Олександра Іняткіна, який народився і виріс у селі Старі Санжари.

Герой народився 5 серпня 1976 року в Старих Санжарах. Після закінчення школи, продовжив навчання в Хорольському аграрному технікумі, а потім — у Полтавському аграрному університеті. Відслужив у армії. Далі працював у різних сферах. Останнім часом — у газонафтовій галузі.

У перші дні вторгнення російських окупантів на територію України Захисник перебував у робочому відрядженні на Сумщині, куди загарбники вторглися в першу чергу. Повернувшись додому, Олександр звернувся у військкомат із проханням зарахувати добровольцем до ЗСУ і вже 27 лютого був призваний.

Олександр Іняткін проходив службу в Полтаві, із липня 2022-го воював на Харківському напрямку, у Бахмуті й Авдіївці Донецької області.

19 березня минулого року із Героєм зник зв’язок.

Протягом 10 місяців рідні не полишали надію знайти Олександра...

На превеликий жаль, експертиза дослідження ДНК підтвердила загибель стрільця-помічника гранатометника військової частини А4007. Того березневого дня Олександр Іняткін загинув внаслідок штурмових дій противника біля населеного пункту Кам’янка Покровського району Донецької області.

26 січня жителі Новосанжарської громади провели земляка в останню путь. 

Вічна та світла пам’ять Герою!


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації