Вхід | Реєстрація

На Росії розбився військовий транспортний літак Іл-76

На Росії розбився військовий транспортний літак Іл-76

У Бєлгородській області 24 січня розбився російський важкий військово-транспортний літак Іл-76. За одними даними, літак міг перевозити ракети С-300.

Це підтвердили в Міноборони РФ і заявили про 65 українських військовополонених на борту, нібито для обміну, шість членів екіпажу та троє супроводжуючих.

Видання "Українська правда", з посиланням на власні джерела, повідомило, що на борту літака окупанти перевозили ракети до ЗРК С-300, якими росіяни гатять по Харківщині.

РосЗМІ показали кадри, нібито з місця авіатрощі. Її причини наразі невідомі. У Міноборони України заявили, що "ще з’ясовують інформацію", тож очікуємо офіційних коментарів.

На заяву Міноборони РФ про начебто перевезення полонених відреагував український Координаційний штаб із питань поводження з військовополоненими.

"Координаційний штаб та інші профільні структури збирають та аналізують всю необхідну інформацію. До оприлюднення офіційних заяв або коментарів уповноваженими особами або органами закликаємо ЗМІ та громадян утриматися від поширення неперевіреної інформації", – йдеться в заяві штабу.

Там наголосили, що ворог активно здійснює інформаційні спецоперації, спрямовані проти України, задля дестабілізації суспільства.

Згодом у ГУР Міноборони України підтвердили, що 24 січня мав відбутися обмін полоненими з Росією.

"Але я можу констатувати, що запланований на сьогодні обмін наразі не відбувається", – уточнив представник розвідки розвідки Андрій Юсов.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації