Вхід | Реєстрація

З початку опалювального періоду у вогні на Полтавщині загинуло 29 людей

З початку опалювального періоду у вогні на Полтавщині загинуло 29 людей

Щороку взимку відбувається збільшення кількості пожеж, пов’язаних з недотриманням правил безпечного користування газовим, пічним опаленням та електрообігрівачами.

З початку опалювального періоду в області виникла 361 пожежа. У вогні загинули 29 людей (з них одна дитина) та 20 отримали травми. Про це на брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини розповів заступник начальника управління – начальник відділу пожежної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС у Полтавській області Володимир Сліпець.

«Матеріальні збитки від пожеж склали понад 26 млн грн. Найчастіше загоряння трапляються в житловому секторі через порушення правил монтажу та експлуатації печей – 110 випадків (понад 30%), порушення правил користування відкритим вогнем та порушення правил влаштування електричних мереж і обладнання – 85 пожеж (понад 23%)», – повідомив Володимир Сліпець.

Для запобігання виникненню пожеж з жовтня минулого року фахівці ГУНП спільно із представниками територіальних громад і поліції активно проводять просвітницьку роботу в житловому секторі. Особливу увагу звертають на дотримання правил пожежної безпеки під час використання пічного опалення.

«Протягом усього опалювального сезону необхідно періодично чистити димоходи та печі від сажі. Вони повинні мати протипожежні розділки від горючих конструкцій не менше ніж 38 см від дерев’яних конструкцій перекриття горища. Відстань від печі до меблів повинна бути не менша ніж 70 см, а від топкових отворів – 1,25 м. Димові труби та стіни на горищі, через які прокладено димові канали, повинні бути заштукатурені та побілені. Топити печі необхідно завершувати за 2 год. до початку сну. Попіл та шлаки заливати водою та виносити в спеціально відведені місця. В жодному разі не можна залишати опалювальні прилади без нагляду, навіть на короткий час. Дотримання цих правил збереже ваше майно та життя», – наголошує Володимир Сліпець.

Якщо пожежа виникла, не зволікайте, негайно викликайте рятувальників за номером «101»!



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації