Вхід | Реєстрація

Чоловіку, який мотоциклом тягав собаку, призначили покарання

Чоловіку, який мотоциклом тягав собаку, призначили покарання

Наприкінці липня минулого року на сайті тижневика «ЕХО» була надрукована стаття «Двох жителів Новосанжарщини судитимуть за жорстоке поводження із собакою». У ній розповідалося, що 16 липня поліцейський офіцер Новосанжарської громади Юрій Нездойминога отримав звернення від жителів села Дубина про двох чоловіків, які знущаються із собаки. Правоохоронець з’ясував, що собаку тягнули за мотузку, прив’язану до мотоцикла. У підсумку тварина отримала ушкодження. Також поліцейський встановив, що над твариною знущалися місцеві жителі 1983 та 1988 років народження. Фігуранти придбали собаку в жительки Новосанжарської громади. Для того, аби доставити її до нового місця проживання, вони прив’язали тварину до мотоцикла і тягнули за транспортним засобом.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 299 (Жорстоке поводження з твариною, вчинене групою осіб) ККУ.

Підсудний відпрацює 200 годин громадських робіт

19 січня служителі Феміди Новосанжарського районного суду винесли вирок щодо одного з фігурантів справи, уродженця села Руденківка.

Згідно матеріалів справи, обвинувачений побачив собаку кавказької породи рудого окрасу по кличці Балу та домовився із її власницею про безоплатну передачу тварини. Потім зателефонував знайомому, аби той приїхав на мотоциклі та привіз ланцюг для транспортування собаки. По прибуттю знайомого, один кінець ланцюга він прикріпив до одягненого на собаку нашийника, сів на мотоцикл МТ-10-36 спиною до водія і протягнув силоміць тварину по асфальтованому покриттю. Своїми діями підсудний спричинив Балу множинні садна.

У результаті суддя:

  1. затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та підозрюваним,
  2. визнав підсудного винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 299 ККУ,
  3. призначив йому покарання у виді 200 годин громадських робіт, без конфіскації тварини.
  4. стягнув із обвинуваченого на користь держави 12 904,92 гривні витрат на залучення експерта.

Апеляційну скаргу на вирок суду обвинувачений може подати протягом 30 днів.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 січня, 23:45 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації