Вхід | Реєстрація

Двох жителів Новосанжарщини судитимуть за жорстоке поводження із собакою

Двох жителів Новосанжарщини судитимуть за жорстоке поводження із собакою

До поліцейського офіцера Новосанжарської громади Юрія Нездойминоги 16 липня надійшло звернення від жителів села Дубина про двох чоловіків, які знущаються із собаки. За даним фактом відкрили кримінальне провадження.

Поліцейському громади від місцевих жителів стало відомо, що собаку тягнули за мотузку, прив’язану до мотоцикла. Як наслідок – тварина отримала ушкодження. Особи чоловіків, причетних до правопорушення, встановлені – ними виявилися місцеві жителі, 1983 та 1988 років народження. 

Начальник відділення поліції № 3 Євгеній Сліпченко розповів:

– Ми з’ясували, що фігуранти придбали собаку у жительки Новосанжарської громади. Для того, щоб доставити тварину до нового місця проживання, що в іншому селі громади, вони прив’язали її до мотоцикла і тягнули за транспортним засобом. Унаслідок чого собака отримала ушкодження. На даний час тварина перебуває під наглядом полтавських волонтерів. У рамках відкритого кримінального провадження вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру у жорстокому поводженні з твариною.

За даним фактом слідчим підрозділом поліції, під процесуальним керівництвом Решетилівської окружної прокуратури, здійснюється досудове розслідування за частиною 3 статті 299 (Жорстоке поводження з твариною, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.

Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією тварини.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 липня 2023, 08:33 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації