Вхід | Реєстрація

Мін’юст хоче дозволити засудженим воювати

Мін’юст хоче дозволити засудженим воювати

Міністерство юстиції України готує зміни, завдяки яким люди із судимістю зможуть долучитись до оборони країни. Наразі законодавчо заборонена мобілізація засуджених.

Про це заявила заступниця міністра юстиції Олена Висоцька.

«Сьогоднішня діюча норма законодавства не дозволяє засудженим долучитися до лав», — заявила заступниця міністра.

За словами Висоцької, йдеться не тільки про тих, хто зараз відбуває покарання, а й тих, які були засуджені раніше і вже відбули покарання.

«Вони живуть серед нас, так само бояться, так само переживають і так само можуть бути корисними, але, на жаль, вони зняті з військового обліку і жодним чином не можуть допомогти армії», — пояснила вона.

За словами Висоцької, станом на сьогодні ТЦК відмовляють людям в мобілізації, якщо в них уже була судимість.

«Перша перепона — законодавча, тому ми напрацювали законодавчі зміни та подали їх до комітету. Вони дуже дискусійні, тому що армія має дещо відволікатись на таку категорію людей, як колишні засуджені або теперішні засуджені, якщо вони приєднаються», — пояснила заступник міністра.

Щодо терміну нововведень, то заступник міністра вважає, що січень-лютий — це час, коли будуть ухвалені нові правила мобілізації. Однак вона попередила, що немає гарантій, що питання із  засудженими вирішиться відразу, бо ця дискусія, за її словами, не може зупиняти інші важливі зміни.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації