Вхід | Реєстрація

Польський стаж при виході на пенсію врахують

Польський стаж при виході на пенсію врахують

Практично кожен громадянин України досягаючи певного віку починає задумуватися про те, як буде жити при виході на пенсію. Як правило про заслужений відпочинок починають мріяти, досягши 50 років. Зрозуміло, що в такому віці мова про оформлення пенсії ще не йде. Адже, як відомо в Україні, у зв'язку із складною економічною та демографічною ситуацією, пенсійний вік із року в рік буде підвищуватися. Тому лише досить обмежена категорія українців може розраховувати на вихід на заслужений відпочинок до досягнення 60 років. Причому мова йде, як про чоловіків, так і про жінок.

В принципі те, що в Україні фактично урівняли в можливостях виходу на пенсію громадян незалежно від їх статі, навряд чи радує, навіть феміністок. Адже зараз жінка, як і чоловік, для того, щоб отримувати пенсійні виплати, має "напрацювати" на 30 років страхового стажу. І в подальшому тривалість необхідного для виходу на пенсію стажу буде лише збільшуватися. І в 2028 році становитиме вже 35 років.

Тому при досягненні 60-річного віку і відповідного страхового стажу у 2024 році на повноцінну пенсію можуть розраховувати жінки 1962, 1963 та 1964 років народження. Тим, хто народився у 1965-66-му доведеться ще попрацювати.

Описание:  

Хоча, мова йде не про всіх

Але для того, щоб добре орієнтуватися у всіх нюансах пенсійного законодавства, особливо в умовах змін, що постійно в ньому відбуваються, громадянам досить часто не вистачає ні часу, ні знань.

Приміром загальної ерудиції не вистачить, якщо цікавитися такими специфічними питаннями, як:

  • чи зараховується період роботи в Польщі або Німеччині до страхового стажу;
  • які категорії громадян мають право на вихід на пенсію до досягнення ними 60-річного віку;
  • які умови роботи вважаються шкідливими і враховуються при виході на пенсію.

І цей, перелік, зовсім не риторичних запитань можна продовжувати до безкінечності.

Тому немає нічого дивного, що тисячі українців під час виходу на пенсію чи навіть готуючись до цього надважливого в житті кожної людини моменту, звертаються за консультацією чи допомогою до юридичних компаній.

Звичайно така послуга в силу різних обставин особливо затребувана в Києві. Причиною цього феномену є як щільність населення, так і кількість фахових юристів, які працюють на даній території.

Хоча по великому рахунку, у зв’язку із майже повною диджиталізацією країни, географічний фактор поступово нівелюється.

Тому немає нічого дивного, в тому, що київська юридична компанія Флагман надає послуги  жителям усіх регіонів України. Адже юридична допомога при оформленні пенсій вже увійшла в обов’язковий перелік послуг усіх солідних компаній.


Автор: Степан Луговий
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації