Вхід | Реєстрація

Ціни на електроенергію можуть зрости удвічі, – Нагорняк

Ціни на електроенергію можуть зрости удвічі, – Нагорняк

Ціни на електроенергію для побутових споживачів у 2024 році можуть подорожчити вдвічі, наблизившись до майже 6 грн за кіловат, – вважає народний депутат та член Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк.

– Можна стверджувати, що ціна зросте приблизно вдвічі порівняно з поточними показниками. Іншими словами, вона стане трошки менше 6 грн. Та важливо зберегти субсидію для тих, хто не може собі дозволити сплату, – повідомив він у інтерв'ю Телеграфу.

Однак він вказав, що держава не може підтримувати всіх без винятку.

За його думкою, така лібералізація тарифів дозволить двом державним компаніям припинити субсидування населення та протягом року накопичити кошти для розпочатку будівництва третього та четвертого енергоблоків Хмельницької атомної електростанції, а Укргідроенерго зможе розпочати будівництво Канівської гідроакумулюючої електростанції.

До завершення опалювального сезону домашні споживачі будуть платити 2,64 грн за кіловат-год електроенергії, а подальша ціна може змінитися.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 січня, 12:39 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації