Вхід | Реєстрація

Ветеранська політика та підтримка ВПО Полтавщини: пріоритетні напрями роботи у 2024 році

Ветеранська політика та підтримка ВПО Полтавщини: пріоритетні напрями роботи у 2024 році

Ключові напрями роботи у 2024 році окреслили на спільному засіданні з районними військовими адміністраціями та територіальними громадами, зокрема посилення в області реалізації ветеранської політики.

Про рішення на засіданні повіломили у Полтавській ОВА.

«Першочерговим завданням є актуалізація виконання постанови Кабміну щодо створення самостійних структурних підрозділів з питань ветеранської політики, забезпечення визначення відповідальних осіб за реалізацію ветеранської політики. Це ключовий напрямок, який потребує постійної, системної роботи. Спільно працюймо заради розбудови системи підтримки кожного ветерана на шляху його повернення від військового до цивільного життя у своїх громадах», – наголосив заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Василенко.

«Минулого року Полтавська область долучилась до пілотного проєкту запровадження в територіальних громадах інституту помічника ветерана як складової системи переходу від військової служби до цивільного життя. Нині відпрацьовується порядок використання коштів. І в планах – масштабування проєкту на всю країну. Попередньо у нас буде працювати 500-600 помічників ветеранів», – зазначила начальник управління у справах реінтеграції, соціального захисту ветеранів та внутрішньо переміщених осіб ОВА Ніна Черняк.

 Під час онлайн-наради проаналізували результати діяльності рад ВПО в області.

«Головне завдання створених дорадчих органів – залучення внутрішньо переміщених осіб до соціально-активного життя в громаді. Вони беруть участь в розробленні місцевих програм підтримки ВПО, в засіданнях профільних комісій тощо. У трьох громадах Полтавщини (Решетилівській, Козельщинській, Семенівській) ради ВПО не створені», – повідомив секретар ради ВПО при Полтавській облвійськадміністрації Сергій Апряткін.

«Ради з питань ВПО працюють ефективно, коли в громаді налагоджено комунікацію. Тому варто орієнтуватися не на кількість внутрішньо переміщених осіб, а на їхню мобілізованість, розуміння потреб громади, принципів взаємодії з владою», – зауважив Володимир Василенко.

Також на нараді обговорили питання реалізації в області державної соціальної програми «Прихисток». Зокрема наголосили, що згідно зі змінами в Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб підвищено відповідальність органів місцевого самоврядування щодо достовірності надання інформації власниками домогосподарств та звернули увагу на необхідності проведення перевірок факту розміщення ВПО.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації