Вхід | Реєстрація

Мале надрокористування розпочинається зі звернення до GeoGroup

Мале надрокористування розпочинається зі звернення до GeoGroup

Відповідно до Земельного кодексу, громадяни нашої держави мають право безоплатно отримати у власність до 6 земельних ділянок в межах, передбачених статтею 121 нормативного акту. Після приватизації ці ділянки залишаються у власності громадянина. А зважаючи на багатство українських земель, у їх надрах можуть знаходитися корисні копалини. І завдяки змінам у законодавстві, компанії GeoGroup та заявки на сайті https://geogroup.com.ua/, їх власник може отримати право на мале надрокористування. Та всі нюанси цього процесу слід розглянути по порядку.

Як розпочати видобуток піску на власній землі з компанією GeoGroup

Справа в тому, що для того, аби розпочати розробку надр, фізична чи юридична особа повинна отримати спеціальний дозвіл на їх користування. Що ж стосується малого  надрокористування, то цей формат являє собою надання того самого спецдозволу без проведення відповідних аукціонів. Подібний дозвіл розповсюджується на земельні ділянки до 25 гектарів, і в них мають знаходитися поклади місцевих корисних копалин.

Влітку минулого року перші шість підприємців отримали спецдозволи для геологічного вивчення та подальшого видобування піску.

У Кобеляцькій громаді вистачає надр із покладами цих корисних копалин. Варто нагадати, що в середині 2018 року турецька компанія, котра виконувала будівництво автодороги Дніпро — Решетилівка, розпочала біля села Соснівка розробку території під видобуток піску. Активісти та поліція завадили незаконним діям дорожників, а колишні пасовиська були роздані під ведення особистого селянського господарства і вирощування сільськогосподарських культур. Та, завдяки змінам у законодавстві, на цих землях можна видобувати пісок. Якщо звернутися до фахівців «Геологічної інвестиційної групи». Спеціалісти компанії GeoGroup нададуть комплексний геологічно-юридичний консалтинг, повний супровід при підготовці й подачі паперів для отримання всіх дозволів у питанні малого надрокористування, підтримку під час подальшої діяльності підприємця.  

Повний цикл послуг від Геологічної інвестиційної групи

Для того, аби реалізувати проекти, що стосуються розробки і видобутку корисних копалин, потрібно залучитися підтримкою професіоналів «Геологічна інвестиційна група». Ця компанія є надійним та перевіреним першопрохідцем на ринку надрокористування. Зокрема, представники GeoGroup надають наступний спектр послуг:

  • моніторинг та пошук земельної ділянки, де є родовища корисних копалин,
  • створення проєкту та отримання всіх документів,
  • аналіз геологічних даних, ефективності опрацювання надр,
  • повний супровід: від звернення до видобутку корисних копалин,
  • контроль та звіт на всіх етапах роботи.   

Отож, мале надрокористування розпочинається зі звернення до GeoGroup.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації