Вхід | Реєстрація

На Полтавщині судитимуть лікарку приватної клініки та працівника МСЕК за вимагання 5.5 тисяч доларів за встановлення інвалідності

На Полтавщині судитимуть лікарку приватної клініки та працівника МСЕК за вимагання 5.5 тисяч доларів за встановлення інвалідності

Направлено до суду обвинувальні акти стосовно лікарки приватної клініки та працівника однієї з МСЕК.

Жінці інкримінують одержання неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, та надання неправомірної вигоди службовій особі за вчинення в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням службового становища (ч. 2 ст. 369-2, ч. 1 ст. 369 КК України).

Чоловіку – одержання службовою особою неправомірної вигоди за вчинення в інтересах третьої особи дій з використанням службового становища (ч. 1 ст. 368 КК України).

Про це повідомили у пресслужбі Полтавської обласної прокуратури.

За даними слідства, жінка пообіцяла допомогу у встановленні ІІ групи інвалідності військовозобов’язаному переселенцю з Донецької області.

Ціна вирішення «питання» становила 5,5 тис. доларів США, які жінка отримала 20 вересня 2023 в приміщенні приватної клініки.

Через кілька днів у цьому ж медичному закладі лікарка передала працівнику МСЕК частину грошей  –  1,5 тис. дол. США.

На початку жовтня минулого року працівник МСЕК, який на той час виконував обов’язки голови комісії, підписав акт огляду МСЕК і довідку до акта про надання переселенцю ІІ групи інвалідності.

Слідчі дії у кримінальних провадженнях здійснювалися ГУНП в Полтавській області, оперативний супровід – Управлінням стратегічних розслідувань в Полтавській області ДСР НП України.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 лютого, 10:14 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації