Вхід | Реєстрація

Повернення біженців відкладається

Повернення біженців відкладається

Поступове повернення мігрантів в Україну очікується разом зі зниженням безпекових ризиків із 2025 року. Проте затяжний характер війни посилює ризики неповернення значної частини громадян. Про це повідомляється в січневому «Інфляційному звіті» Національного банку України.

Як зазначається в огляді, за оцінкою ООН, кількість зовнішніх мігрантів становила 6,3 мільйона осіб на кінець минулого року. НБУ оцінкою прогнозує, що за рік їх кількість збільшилася приблизно на 200 тисяч осіб. У цьому році з огляду на збереження високих безпекових ризиків очікується продовження відпливу мігрантів, хоча і незначне.

Після зниження безпекових ризиків у 2025 році в Україну повернеться орієнтовно 400 тисяч осіб.

У огляді сказано, що відбудова житла, інфраструктури та збільшення кількості робочих місць унаслідок зростання економіки України зумовлять активніше повернення в 2026 році — близько 800 тисяч осіб. Повернуться не всі.

Та частина мігрантів відмовляться від повернення на батьківщину або відкладуть повернення. Крім того, посилюються ризики повільнішого повернення мігрантів на тлі затяжного характеру війни, високої інтенсивності бойових дій, обстрілів цивільної інфраструктури.

За даними Агентства ООН у справах біженців, станом на 31 грудня 2023-го було зафіксовано в усьому світі 6,357 мільйона біженців з України. Міжнародний валютний фонд очікує, що близько 2 мільйонів українських біженців назавжди залишаться за кордоном після закінчення війни з Росією.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 лютого, 12:20 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації