Вхід | Реєстрація

У Кобеляках відкрили музей волонтерства

У Кобеляках відкрили музей волонтерства

Поки що це є неофіційною ініціативою і не зовсім повноцінним музеєм. Але, тим не менше, у музейній кімнаті, яку створили самі ж кобеляцькі волонтери, відвідувачів не бракує.

Про те, як і чому виникла ідея створити музейну кімнату із перспективою перетворення в повноцінний музей, редакції розповіла волонтер Тетяна Вільхова.

Вільхова каже:

— Не секрет, що практично із кожної поїздки, починаючи з 2014 року, ми, волонтери, привозимо від наших хлопців якийсь сувенір. Звичайно, ті, з дозволу сказати, сувеніри є досить специфічними. Тут і військові шеврони, і прапори бригад,  із якими ми співпрацюємо, і осколки, гільзи, тубуси від відстріляної зброї. І от все це накопичувалось, як кажуть, по дворах. А потім я запропонувала зібрати все це  в облаштованому  місці.

Олена Білаш, інший відомий в Кобеляцькій громаді волонтер, уточнює:

— Почалося  все трішки раніше. У Будинку дитячої та юнацької творчості я організувала фотовиставку під назвою «Воїни світла». Згодом фото із поїздок ставало все більше й більше. І виникла ідея створити таку собі патріотичну локацію. Звичайно, це ще не музей. Повноцінний музей створимо після війни.

Працювала над створенням музейної кімнати дружна волонтерська команда — Тетяна Вільхова, Олександр Монахов, Сергій Соломко, Олена Білаш, Ігор Білаш, Валентина Бабенко. Прийшла на допомогу і мама одного з військових Любов Мартинець.

За словами Тетяни Вільхової, результат роботи навіть перевершив сподівання.

Жінка говорить:

— Приходять до нас люди. Приходять, як правило, із якимось робочим візитом. І у нас постійно робота «кипить». А потім заходять у кімнату і... Вау! Люди буквально застигають, вивчаючи експонати. А хлопцям нашим, які приходять у відпустку з війська, як наш музей сподобався. Годинами стоять, дивляться на фото, згадують.

Звичайно, музейна кімната через свій неофіційний статус не має визначених годин роботи. Вона відкрита для відвідувачів у ті часи, коли там, а це — на території комунального підприємства «Водоканал Плюс», працюють волонтери. Тому бажаючим потрапити в неофіційний музей волонтерства буде доцільно зателефонувати Тетяні Вільховій за номером: (095)890-97-02.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації