Вхід | Реєстрація

У суді допитуватимуть працівників Кобеляцького ліцею

У суді допитуватимуть працівників Кобеляцького ліцею

У кобеляцькому суді продовжують розглядати справу за позовом завуча Кобеляцького ліцею Таміли Шарої-Махно. Педагог оскаржує незаконне, на її думку, звільнення з роботи.

Адвокат Артем Рак, який захищає інтереси адміністрації навчального закладу, заявив про необхідність виклику в суд і допиту, як свідків, одразу кількох працівників ліцею. Мова йде про завучів Наталію Чуніхіну та Ліну Пелюхню, заступника директора по господарській частині Юлію Дубину та секретаря Марію Калакуцьку.

Із таким клопотанням адвокат виступив під час чергового судового засідання, яке відбулося 8 лютого.

Окрім того, у цей день в суді розглядали документальні докази по справі. Зокрема й слухали аудіозапис телефонної розмови між директором закладу Поліною Тараненко та Тамілою Шарою-Махно. У ній директор ліцею запитує, чому завуч не знаходиться на робочому місці.

Під час засідання Таміла Шара-Махно повідомила суду, що в той день прибула до ліцею задовго до восьмої години ранку. А потім відчула себе зле. Директора про своє нездужання повідомити не змогла, оскільки її ще не було в закладі. Але її бачили і з нею розмовляли і секретар директора, і завуч ліцею.

Потім, за словами Таміли Віталіївни, вона поїхала в міську лікарню. Тоді їй зателефонувала директор Поліна Тараненко. Завуч після розмови відчула погіршення самопочуття і сімейний лікар виписала їй листок непрацездатності. Про це в той же день через Інтернет дізналася і адміністрація школи.

Натомість адвокат Артем Рак звертав увагу суду на той нюанс, що в ході розмови завуч не скаржиться на самопочуття і не повідомляє директора, що знаходиться в медичному закладі. А «лікарняний» уже виписаний після кількагодинної відсутності на робочому місці.

Про що будуть запитувати у свідків, дізнаємося 19 лютого. Саме на цей день призначене наступне судове засідання.

Нагадаємо, що Таміла Шара-Махно, оскаржуючи своє звільнення з роботи, вимагає не лише поновлення на посаді, а й виплати зарплати за період вимушеного прогулу, а це, станом на 8 лютого, — більше 65 тисяч гривень. Окрім того, позивач вважає, що директор ліцею своїми діями завдала їй моральної шкоди і оцінює її в 100 тисяч гривень.

Чи буде прийняте рішення по суті справи 19 лютого, прогнозувати важко. Можливо, розгляд ще затягнеться в часі. У такому випадку, в разі задоволення позову завуча, сума, яку їй мають відшкодувати в якості невиплаченої зарплати, ще зросте.

До речі, «відсуджені» гроші Таміла Шара-Махно обіцяє передати на ЗСУ.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 лютого, 11:45 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації