Вхід | Реєстрація

Завдяки програмі «єВідновлення» жителька Кременчука відремонтувала балкон

Завдяки програмі «єВідновлення» жителька Кременчука відремонтувала балкон

Квартира мешканки Кременчука Ірини Шутко постраждала від ракетного обстрілу торговельного центру «Амстор» у Кременчуці.

Жінка пригадує, як у червні 2022 року ракета вразила торговий центр. Від вибуху постраждав їхній будинок, розташований поруч. У їхній квартирі тоді пошкодили вікна та балкон.

Історію, як люди скористалися державною програмою, розповіли у Полтавській ОВА.

Спочатку люди не могли оговтатися від пережитого. Потім розпочали ремонт на власну руку. Самотужки встановили нові вікна, залишився лише балкон. Дізнавшись про програму «єВідновлення», вирішили скористатися нею.

«Ми мешкаємо на п’ятому поверсі.  І дуже незручно було без балкону, – розповіла пані Ірина. – Заявку подала через за стосунок «Дія». Зробила опис  та додала фото пошкодженого майна. Згодом прийшла спеціальна комісія, обстежила пошкоджений об’єкт і на підставі цього склала спеціальний чек-лист. Комісією було вирахувано суму компенсації, яку мала відшкодувати держава для відбудови балкону».

Далі йшли чисто технічні питання. Прийшов майстер і встановив балконну раму.

«До останнього не вірила, що буде відшкодування. Приємно, що є така програма, яка дійсно працює. Звичайно, треба докласти зусиль, але це варте того. Результат – новий балкон».

Мешканці Полтавщини можуть скористатися державною програмою «єВідновлення». Заявки на відшкодування за пошкоджене ворожим вогнем майно можна подати на порталі «Дія»: https://erecovery.diia.gov.ua/.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 лютого, 09:37 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації