Вхід | Реєстрація

У лікарні роздавали Кока-колу

У лікарні роздавали Кока-колу

Щоправда,  газований напій міг отримати не кожен бажаючий, а лише люди, які здавали кров. Оригінальну акцію для донорів провели 15 лютого співробітники кобеляцького відділення Червоного Хреста.

Розповідає Вікторія Омеляненко, керівник місцевого відділення Червоного Хреста України:

— Як відомо, дні донорства у кобеляцькій лікарні проводять регулярно. Коли я працювала в цьому комунальному підприємстві, то самій доводилося займатися організацією таких заходів. А тому прекрасно розумію, наскільки вони є важливими і наскільки благородну місію виконують люди, які постійно здають кров для медичних потреб. Саме тому, дізнавшись про черговий захід по забору крові, ми, як представники українського Червоного Хреста, вирішили заохотити донорів. Хоча, знаючи людей, які займаються донорством, розумію, що для них якісь матеріальні блага не є головною метою в житті. Донорами передусім стають для того, щоб допомогти іншим, інколи, в буквальному сенсі виразу, врятувати життя зовсім незнайомій людині. Та все ж... Отримавши інформацію, ми вирішили виділити для кожного донора такий собі заохочувальний приз у вигляді кількох пляшок  з напоєм  Кока-кола.  Звичайно, я, як медик, не рекомендую вживати солодкі газовані напої щоденно, але в цьому випадку  для швидкого відновлення сил  Кока-кола  якраз і підходить. Відзначу заступника міського голови Олену Стаднікову, яка оперативно координувала взаємодію нашої організації з медиками.

На мій погляд задум вдався. Донори Кока-колу брали, дякували. А ми дякували їм за їх шляхетне бажання допомагати в порятунку людей.

Того дня кожен донор отримав від Червоного Хреста по 4 півторалітрових пляшки із Кока-колою.

У свою чергу, на сторінці Кобеляцької міської лікарні у Фейсбуці з цього приводу написали:

«...Так, 15 лютого в нашій лікарні відбувся черговий забір крові в донорів. Після відбору участь у переливанні крові взяли 69 громадян, завдяки чому вдалося отримати 30 л 385 мл донорської крові. Особлива подяка працівникам:

  • Центру надання соціальних послуг Кобеляцької міської ради;
  • Кобеляцькому психоневрологічному інтернату;
  • ТОВ АФ «Добробут» агропромхолдингу «Астарта-Київ»;
  • Кобеляцькому  РВ національної поліції України в Полтавській області;
  • багатьом небайдужим мешканцям Кобеляцької та Білицької громад.

Шановні донори! Ми вдячні всім і кожному особисто, хто відгукнувся на заклик медиків і поклик серця. Дякуємо вам за небайдужість та допомогу в цей непростий для країни час та бажаємо міцного здоров’я! Запрошуємо всіх охочих і надалі долучатися до подібних заходів, адже наша сила в єдності!»



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації