Вхід | Реєстрація

В Україні збільшиться кількість кодів операторів

В Україні збільшиться кількість кодів операторів

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв'язку (НКЕК) надала дозволи на нові коди для мережі мобільного зв’язку.

Так, для збільшення абонентської бази мереж мобільного зв’язку та розширення спектру електронних комунікаційних послуг видано дозвіл ПрАТ «Київстар» на користування номерним ресурсом ємністю 10 млн. номерів з кодом мережі 77 (+380 77) та ПрАТ «Водафон Україна» («Vodafone Ukraine») на користування номерним ресурсом ємністю 10 млн. номерів з кодом мережі 75 (+380 75) для надання послуг мобільного зв’язку на території України строком на 5 років.

ПрАТ "Київстар" на даний час використовує п'ять національних кодів мережі мобільного зв'язку NDC: "67", "68", "96", "97" і "98". Компанія вже використала близько 39,5 мільйонів мобільних номерів. В свою чергу, ПрАТ ,,Водафон Україна” має у своєму розпорядженні чотири номерні коди: 050, 066, 095, 099, відповідно до яких компанія використала близько 32 мільйонів номерів.

Використання кодів мереж призначення дозволяє операторам забезпечувати надання таких послуг:

  • доступу до електронної комунікаційної мережі мобільного зв’язку;
  • доступу до мережі Інтернет;
  • міжмашинної взаємодії (М2М)
  • передачі сигналів у електронних комунікаційних мережах для ІоТ;
  • національного та міжнародного роумінгу;
  • міжособистісної електронної комунікації (на мережах мобільного, фіксованого, безпровідного доступу та конвергентного зв’язку, віртуальних мережах).

Виділення додаткового коду мережі дозволить операторам сформувати резерв SIM карт для забезпечення громадян зв’язком, у разі припинення надання послуг на мережі іншого оператора мобільного зв’язку.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 березня, 12:12 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації