Вхід | Реєстрація

Полтавська обласна лікарня отримала комплекси для видалення із тіл металевих уламків

Полтавська обласна лікарня отримала комплекси для видалення із тіл металевих уламків

Чергову гуманітарну допомогу отримала Полтавська обласна клінічна лікарня імені М.В. Скліфосовського. Волонтерський штаб оборони Кременчука поставив медикам 10 крісел колісних із Норвегії, 12 ходунків від ГО «Від надії до дії», милиці. Також привезли 2 комплекти магнітних екстракторів «Едельвейс» та «Прометей».

– Два комплекти магнітних екстракторів допомагатимуть медикам видаляти дрібні уламки. В умовах війни такі інструменти незамінні, адже рятують життя. Ці комплекси удосконалені – вони потужніші, компактні, легкі у використанні та не поступаються іноземним аналогам, – сказав начальник ОВА Філіп Пронін.

Як розповів керівник волонтерського штабу оборони Кременчука Олег Биков щодня в середньому лікарі проводять близько 100 операцій із вилучення уламків.

– Наприклад, головний травматолог Південної залізниці за останні 5 місяців дістав близько 2 тисяч уламків нашими екстракторами, – розповів Олег Биков.

Минулого року обласна лікарня отримала 12 таких комплектів неодинових магнітів. За словами першого заступника начальника Полтавської ОВА Богдана Корольчука, це обладнання дуже необхідне хірургам лікарні.

– Магніти розподілені в усі відділення хірургічного профілю обласної лікарні й майже рік застосовуються медиками. Ними можна проводити як діагностику та пошук уламка в тілі, так і видалення його через раневий канал, – розповів Богдан Корольчук. – Дані системи вітчизняного виробництва, постійно удосконалюються, вони компактні, легкі у використанні, нічим не поступаються зарубіжним аналогам.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 березня, 09:37 | Полтава | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації