Вхід | Реєстрація

Посіви озимих культур перебувають у задовільному стані

Посіви озимих культур перебувають у задовільному стані

У Полтавській області посіви озимих культур перебувають у кращому стані, ніж торік. Це тому, що погодні умови були сприятливими. Таку інформацію Супільному повідомив головний спеціаліст відділу обласної Держпродспоживслужби Віталій Христусь. Він заявив, що спеціалісти відділу захисту рослин відібрали проби озимої пшениці, аби оцінити їхній стан після зимівлі.

Зі слів фахівця, усі проби показали відсутність зрідженості. Рослини перебувають у фазі третього листка та кущення. Мають добру регенеративну здатність. Висота рослин становить 10-15 сантиметрів. Кількість живих рослин становить від 96 до 100 відсотків. У Полтавській області озимі культури в кращому стані, ніж 2023-го. Цьому сприяли, зокрема, погодні умови в осінній та зимовий період.

Віталій Христусь говорить, що температура ґрунту на глибині залягання вузла кущіння в найхолодніші дні зимового періоду місцями знижувалася лише до шести градусів морозу.

Також він зазначив, що розрахункова критична температура вимерзання взимку пшениці становить 14-15 градусів морозу. Щоб виявити та запобігти хворобам рослин, необхідно стежити за станом посівів, погодними умовами, а також за необхідності обробити спеціальними препаратами для боротьби зі шкідниками.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 березня, 14:35 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації