Вхід | Реєстрація

У Іванівці відкрили меморіальну дошку військовим

У Іванівці відкрили меморіальну дошку військовим

Обидва захисники навчалися в місцевій школі.

Минулого четверга в Іванівці відбулася урочиста подія: відкриття меморіальної дошки землякам-військовослужбовцям, які загинули на війні з російськими загарбниками. Пам’ятну плиту Анатолію Прихідьку та Олександру Оборонову встановили на фасаді місцевого ліцею. Обидва військових навчалися в Іванівській школі.

На захід зібралися рідні та друзі захисників, жителі Іванівки і Чорбівки, учні та педколектив навчального закладу. Кобеляцьку міську раду представляли виконуючий обов’язки очільника громади Василь Фещенко, староста Канавського старостату Інна Прихідько та староста Чорбівського старостинського округу Галина Щербак.

Після урочистої частини присутні поклали квіти до меморіальної дошки.

Анатолій Прихідько народився 22 липня 1983 року в селі Іванівка колишнього Кобеляцького району. У 2014-му переїхав жити до міста Буча. 2 березня 2022-го записався до місцевої територіальної оборони, а 4-го числа загинув.

Анатолій Прихідько посмертно нагороджений званням «Почесний громадянин міста Буча».

Олександр Оборонов народився 24 січня 1982 року в селі Чорбівка. Останні роки свого  життя наш земляк мешкав у Києві. З початку повномасштабного вторгнення російських військ на територію України, Олександр став на захист держави. Мав звання молодшого сержанта 112 бригади територіальної оборони. Герой України загинув 1 квітня минулого року під час виконання бойового завдання у селі Хромове Донецької області.

Нагадаємо, що в жовтні 2019 року на фасаді Іванівського ліцею була встановлена меморіальна дошка із зображенням двох випускників, які загинули на сході України, Володимира Вільковського і Юрія Олійника. Обидва захисники навчалися в місцевій школі, обидва брали участь в антитерористичній операції, обидва не повернулися зі Сходу.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 березня, 15:05 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації