Вхід | Реєстрація

Історія з «недепутатами»: досвід Кобеляк не унікальний

Історія з «недепутатами»: досвід Кобеляк не унікальний

За словами новосанжарського депутата Віталія Хлистуна, у місцевій селищній раді теж голосують люди, які не мають права цього робити, адже їх відкликала партія.

Зараз не лише Кобеляцька громада, а практично вся Україні слідкує за розвитком подій у Кобеляцькій міській раді. Зокрема, і за тим, що в голосуванні під час сесії беруть участь громадяни, які не мають права цього робити. І, як наслідок, приймаються незаконні рішення.

Днями до редакції зателефонував чоловік, який є депутатом Новосанжарської селищної ради. За його словами, у селищній владі відбуваються події, аналогічні до кобеляцьких.

Віталій Хлистун розповів:

— У нас у Нових Санжарах ситуація ще гірша. У нас вже давно голосують два депутати, які не мають права цього робити. Так, 15 березня відбулася сесія Новосанжарської селищної ради. На розгляд було винесене одне-єдине питання — звіт селищного голови. На сесію приходять 12 депутатів, плюс селищний голова і плюс два чоловіки, які позбавлені рішенням партії  «Слуга народу» депутатських мандатів. Своє рішення про відкликання депутатів  Сергія Павловського і Володимира Живченка  партія прийняла ще 28 грудня 2023 року, тобто три місяці тому. Новосанжарська виборча комісія   4 січня 2024 приймає постанови номер 68 і 69 про заміщення цих депутатів. Але вони приходять на сесію і голосують. Нібито їх Супрун про це попросив (від автора: Геннадій Супрун, новосанжарський селищний голова). А без них не було б кворуму. Одна із депутатів при голосуванні утрималась. Хоча вона теж порушила закон, проголосувавши за відкриття сесії.  Я звернувся до Новосанжарського відділення поліції № 3 із заявою про вчинення кримінального правопорушення. Відомості внесені в ЄРДР за ознаками  статті 366 Кримінального кодексу України «Службове підроблення». Спочатку кримінальне провадження реєструвати не хотіли. Але я підняв на ноги і Решетилівську окружну прокуратуру і Генпрокуратуру. І кримінальну справу таки порушили.

Потім було розпорядження селищного голови щодо скликання сесії 26 березня. Проходить час, і я бачу на сайті селищної ради, що я був відсутній на сесії і не голосував. А я ж був. Коли прозвучала повітряна тривога, я запропонував Супруну зробити перерву. Але він не відреагував, цим самим поставивши людей у небезпеку. Я знову звернувся до правоохоронних органів із заявою про черговий випадок фальсифікації документів. Отакі справи в нас у Нових Санжарах, корупція повним ходом, неугодних звільняють. Добре, що суд і ми, депутати, поновили незаконно звільненого Валентина Івашину. Так що нехай кобелячани не думають, що вони унікальні.

«По гарячих слідах» взяти коментар у голови селищної ради Геннадія Супруна не вдалося. Спочатку він не взяв слухавку, а потім з ним не було мобільного зв’язку. Але сподіваємося, що врешті-решт отримаємо коментар від керівника Новосанжарської громади.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 квітня, 12:11 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації