Вхід | Реєстрація

Паліям вручили більше 60 протоколів

Паліям вручили більше 60 протоколів

Не дивлячись на заборону, в Полтавській області люди самовільно спалюють сухостій, нехтуючи правилами пожежної безпеки, повідомили в поліції. З початку року поліцейські склали 67 адміністративних протоколів за самовільне випалювання рослинності. Протоколи відправили на розгляд адміністративним комісіям, які ухвалять рішення про накладення штрафів.

Зараз у області тривають рейди для запобігання підпалів. Попри це, люди продовжують спалювати сухостій. Наприклад, за добу із 7 на 8 квітня рятувальники ліквідували 16 пожеж на відкритій території, внаслідок яких знищено близько 10 гектарів рослинності. Правоохоронці встановлюють обставини та людей, причетних до підпалів.

За самовільне випалювання сухої рослинності передбачений штраф від 3060 до 6120 гривень або від 15 300 до 21 420 гривень — для посадовців.

За порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів — штраф від 340 до 1 360 гривень або від 850 до 1 700 гривень — на посадовців та підприємців.

Спалювання всіх видів відходів на прибудинкових територіях та домоволодіннях і в сміттєзбірниках забороняється.

За знищення чи пошкодження вогнем лісів, стерні порушник сплатить штраф від 91 800 до 153 тисяч гривень або до 5 років обмеження чи позбавлення волі.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 квітня, 18:38 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації