Вхід | Реєстрація

Під охорону можуть взяти більше 160 тисяч гектарів лісів

Під охорону можуть взяти більше 160 тисяч гектарів лісів

У області виявили понад 25 тисяч ділянок, які можуть набути статусу самосійних лісів і отримати охорону держави. Про моніторинг самозаліснених лісів повідомила пресслужба Полтавської обласної прокуратури. Самосійні ліси ідентифікують за допомогою зіставлення супутникових знімків та карт.

Усього таким способом у області зафіксували дані про 25 531 земельну ділянку, які можуть віднести до самозаліснених. Їхня загальна площа — 162 325 гектарів.

У 2022-му в Україні почали узаконювати самосійні ліси. Вони виросли за останні декілька десятиліть на землях, виведених із сільськогосподарського використання.  Раніше такі ліси можна було вирубувати, бо офіційно їх не існувало, але зараз лісівники почали брати нові території під охорону.

Минулого року в грудні лісівники спрямували 119 подань на адреси 60 територіальних громад Полтавської області. Станом на квітень громади ухвалили рішення віднести до самозаліснених 80 ділянок загальною площею 1 257 гектарів.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 квітня, 14:52 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації