Вхід | Реєстрація

Схоже, що кобеляцькі депутати починають «полювання на відьом»

Схоже, що кобеляцькі депутати починають «полювання на відьом»

Поняття «полювання на відьом» давно стало загальним і широко вживаним у політичній лексиці. Як правило, означає воно переслідування всіляких інакодумців. Під час чергового пленарного засідання Кобеляцької міської ради прозвучав «тривожний дзвіночок» у вигляді виступів частини депутатів. Вони спробували «з порогу» пред’явити незрозумілі претензії керівнику місцевого відділу культури Валентині Пелюхні.

Валентина Пелюхня виступила перед депутатами із планом роботи відділу, який вона очолює.

Ще під час її коротенької доповіді депутат Анатолій Кривуля, обраний від партії «За майбутнє», із місця почав висловлювати сумніви з приводу використання бензину, котрим заправляють автобус культармійців. Нібито, комусь доводилось за власний кошт купляти бензин, щоб працівники культури приїхали на виступ. Як це прийнято в депутатів-«замайбутників», оприлюдненням конкретних фактів, дат, прізвищ ніхто себе не утруднював. Сказав, та й по тому.

Депутат Таміла Шевченко та її колега «слуга народу» Марина Ященко пішли ще далі. Вони почали говорити про те, що Валентина Пелюхня повинна вибачитися перед ними. Нібито за свої слова, сказані в одному з відео, яке Пелюхня зняла після вже історичної сесії, під час якої в Кобеляках змінювали владу.

Уже після сесії автор уважно передивився відео Пелюхні. Та немає там за що вибачатися. Валентина Андріївна в неробочий час оприлюднила свою громадянську позицію. Вона має на це право. Так, вона поставила під сумнів законність проведення тієї сесії. Але не вона одна сумнівається в цьому. У Кобеляках знайдеться не одна сотня людей, які солідарні з Пелюхнею.

Підтримав колег-депутатів ще один «борець за правду». Олег Решетило запитав у Пелюхні, чи платять працівникам відділу культури зарплату і чи виділяють кошти на енергоносії. Почувши у відповідь, що оплата проводиться своєчасно, Решетило «здивувався» тому, що в Пелюхні виникають претензії до депутатів. Це ж вони все це забезпечили. Хотілося б нагадати Олегу Миколайовичу, що забезпечили оте «все» не він і йому подібні, а платники податків. А його та депутатів доля в сплачених кобелячанами податках є далеко не вирішальною. І вони не є вічними панами, перед якими всі інші мають «бити чолом». До речі, їх попередники теж помилково вважали, що є всесильними і прийшли ледве не навічно. Ну і?

І якщо Шевченко, Ященко та компанія такі вже сміливі та принципові, то нехай краще пред’являть претензії голові Полтавської облради Олександру Біленькому, який прямо назвав їх заколотниками.

Давно й правильно було сказано, що історія вчить лише тому, що вона нічому не вчить. І кобеляцькі депутати вже на першій після «перевороту» сесії почали це демонструвати.

Нагадаю їм і читачам аналогічну ситуацію, що кілька років тому мала місце в Кобеляцькому ліцеї №2. Тоді завуч цього закладу Таміла Шара-Махно під час представлення нового директора Поліни Тараненко розкритикувала це призначення. Після цього Тамілу Віталіївну кілька разів пробували звільнити з роботи. А вона успішно відстояла свої інтереси в суді.

Аналогія з нинішньою ситуацією, коли почали пред’являти претензії Пелюхні, очевидна.

І, судячи з «конструктивного» налаштування на роботу «на благо» громади частини депутатів, вони ще й досі не навчилися відрізняти своє благо від загальнонародного.

Ну та нічого, історичні граблі і до їх лобів дістануться.

P.S. Не з того починають депутати, ой, не з того.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 квітня, 18:55 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації