Вхід | Реєстрація

Поліцейські виясняють, чи був з’їзд «Нашого краю»

Поліцейські виясняють, чи був з’їзд «Нашого краю»

Епопея зі зміною влади в Кобеляках, попри тимчасове затишшя, зовсім не закінчилася. Просто вона перейшла з бурхливої та емоційної публічної площини в більш спокійну та нудну площину юридичну. Далі сторони шукатимуть істину в суді.

Як відомо, вже екс-секретар Кобеляцької міської ради Василь Фещенко ще 1 квітня звернувся із позовом до полтавського окружного Адміністративного суду про визнання протиправним рішення депутатів про його звільнення та скасування його.

І буквально через кілька днів, точніше, 3 квітня, кілька ЗМІ повідомили, що суддя Полтавського окружного адміністративного суду своїм рішенням призупинив дію рішення депутатів про звільнення Фещенка. Окрім того, суд заборонив вносити зміни в реєстри.

Але ж... Але на момент прийняття судом рішення, зміни в реєстри вже були внесені. І судова заборона фактично вже нічого не вирішувала.

Але ж це не означає, що судова тяжба не буде продовжуватися далі і Фещенко не намагатиметься повернутися на роботу.

Також із судовим позовом щодо незаконності свого звільнення може звернутися і Олена Стаднікова.

Чи є у Фещенка та Стаднікової шанси виграти суди і повернутися на роботу, а також отримати зарплату за період вимушеного прогулу? Безумовно, є. Хоча депутати можуть зробити «хід конем» і ліквідувати посаду, яку займала Стаднікова. І тоді Олена Володимирівна отримає лише зарплату і своєрідну моральну компенсацію у вигляді виграшу суду.

Редакція протягом понеділка, 8 квітня, намагалася запитати в самих названих осіб, чи будуть вони пробувати відстоювати свої інтереси в суді. Але на зв’язок ніхто не вийшов.

Є в цій справі ще один нюанс. Адміністративний суд не зможе оголосити свій вердикт до того часу, доки поліцейські не вияснять, чи не були підробленими документи про позбавлення депутатства Олександра Копельця та Віктора Фесюри. Можливо, з’їзду партії «Наш край», на якому Фесюру й Копельця виключили з депутатів, взагалі не було. Або його провели із порушеннями. Поліцейські це виясняють в рамках відкритої кримінальної справи.

І можуть робити це, тобто виясняти, дуже й дуже довго. Як вони уміють. А потім ще й суд може розтягтися на невизначений період часу.

Так що учасникам тяжби потрібно набратися терпіння.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 квітня, 16:21 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації