Вхід | Реєстрація

Всеукраїнський місячник «Спорт для всіх – спільна турбота»

Незважаючи на різний вік, інтереси батьків і дітей, фізична культура є з’єднуючою ланкою, яка допомагає відтворити спільні інтереси членів сім’ї, і тим самим зміцнює родину та об’єднує людей, допомагає разом долати життєві негаразди.
З метою покращення умов для регулярних занять оздоровчою фізичною культурою і масовим спортом різних соціальних та вікових груп населення Всеукраїнський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за підтримки Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту  проводить Всеукраїнський місячник «Спорт для всіх – спільна турбота».
У рамках програми заплановано облаштування та упорядкування спортивних майданчиків за місцем проживання та у місцях масового відпочинку населення, а також активізацію процесів будівництва, ремонту та облаштування спортивних майданчиків. Місячник проводиться з 12 квітня по 12 травня поточного року у всіх населених пунктах на всій території України.За підсумками проведення Місячника буде визначено кращі населені пункти у кожній області.
Управлінням з питань фізичної культури і спорту  облдержадміністрації та обласним центром фізичного здоров’я населення „Спорт для всіх” наш район у 2009 році був нагороджений кубком та грамотою за ІІІ місце по підсумках обласного Місячника, то ж з повною відповідальністю до вирішення цього питання треба підійти і в цьому році.      
Згідно статистичних даних на території району діє 110 площинних спортмайданчиків, з них 51 належать закладам освіти, 3 – професійно –технічним навчальним закладам, 56 – підприємствам, установам, організаціям різних форм власності.
У ході Місячника планується упорядкувати та облаштувати спортивні майданчики напередодні весняно-літнього періоду за участю громадськості.  Отже, протягом місяця необхідно привести до належного стану спортивні споруди, майданчики на територіях шкіл, дитячих садків, за місцем проживання, в місцях масового відпочинку. До цієї роботи повинні підключитися трудові, учнівські колективи, фахівці, які проводять фізкультурно-оздоровчу роботу, міськсільвиконкоми. У кожної школи, дитячого садка є шефи, спонсори. Навіть незначна фінансова підтримка стане відчутною при фарбуванні футбольних воріт, закріпленні волейбольної сітки чи встановленні глядацьких лав на спортивному майданчику.
Велику надію ми покладаємо на сільвиконкоми. Адже тільки при їх безпосередній участі буде зроблено облаштування спортмайданчиків, що розміщені на територіях сільських рад.
Головне завдання місячника – проведення благоустрою діючих майданчиків. Для цієї роботи не потрібно значних коштів. Необхідно, щоб кожен проявив бажання та ініціативу.
Місячник під гаслом “Спорт для всіх – спільна турбота” передбачає залучення усіх верств населення до піклування про підростаюче покоління шляхом наведення порядку на спортивних об’єктах, а також в місцях масового відпочинку населення, де влітку можна позмагатись в рухливих та спортивних іграх на свіжому повітрі.
Отже, давайте всі дружно проведемо місячник і нехай спорт стане нашою спільною турботою.

Автор: С. Нестеренко, головний спеціаліст відділу у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 квітня 2010, 12:45 | Гадяч | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації