Вхід | Реєстрація

Піклуючись про щастя інших, ми знаходимо своє

Останнім часом ми часто чуємо слова «волонтерство», «волонтерський рух», а чи знаємо — що саме вони означають? То хто ж такі волонтери?
Спочатку волонтерами називали людей, які добровільно та виключно із власного бажання вступали на військову службу в деяких європейських країнах. Зараз від цього громіздкого визначення залишилося слово «добровільно». А також додалося ще й «безкоштовно».
Волонтер (анг. — доброволець) людина, яка вільно, не переслідуючи якісь корисні цілі, займається діяльністю на користь суспільства, допомагає іншим, добровільно, безкоштовно діє в різних сферах життя;
людина, у якої є свідома життєва позиція;
свідомий та активний громадянин, зацікавлений у допомозі іншим, не байдужий до проблем суспільства. Неординарна, творча, відкрита, добра людина.
Волонтерство — це добровільний вибір, який відображає особисті погляди та позиції;
це активна участь громадян у житті суспільства;
сприяє покращенню якості життя, процвітанню та поглибленню солідарності між людьми;
проявляється переважно як спільна діяльність в якійсь асоціації чи об’єднанні;
сприяє реалізації основних людських потреб на шляху до побудови більш справедливого та мирного суспільства;
Тож запрошуємо учнів старших класів, студентів Кобеляцького ліцею та просто небайдужих людей стати волонтерами Кобеляцького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Ставши волонтером центру, ви зможете:
брати участь у акціях та заходах, які проводяться центром у нашому місті;
мати змогу допомагати іншим людям, які опинилися у складних життєвих ситуаціях;
спільно зі спеціалістами центру та інших благодійних організацій пропагувати здоровий спосіб життя, профілактику ВІЛ/СНІДУ, проводити круглі столи, бесіди, відеолекторії серед учнівської молоді міста та району;
знайти цікаве спілкування серед однодумців.
Приходь, не будь байдужим!
За детальнішою інформацією звертатись за адресою: м.Кобеляки, вул.Леніна, 26. Тел. 3–38–16, центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Автор: Світлана Довгань, спеціаліст Кобеляцького РЦСССДМ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 квітня 2010, 13:21 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації