Вхід | Реєстрація

Спалила авто — сіла на три роки

27 листопада 2009 року Кобеляцький районний суд Полтавської області, розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Кобеляки справу по обвинуваченню у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 194 КК України, встановив:
19 серпня 2009 року приблизно о 10.30 у селі Світлогірському старший дільничний інспектор Кобеляцького РВ ГУМВС України в Полтавській області разом з громадським помічником дільничного інспектора на службовому автомобілі «ВАЗ-2107», під час виконання своїх службових обов’язків, під’їхали до будинку підсудної з метою затримання її сина за вчинення адміністративного правопорушення. Останній почав тікати, а старший дільничний інспектор та громадський помічник залишили автомобіль на проїжджій частині вулиці і почали наздоганяти його. В цей час підсудна, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, умисно, з метою помсти працівникам міліції, взяла в будинку пляшку з горючою рідиною керосином, підійшла до службового автомобіля «ВАЗ-2107», вилила керосин в салон і підпалила. У результаті цих дій автомобіль загорівся і був знищений вогнем. Автогосподарству, підпорядкованому ГУМВС України в Полтавській області, якому належить автомобіль, була заподіяна майнова шкода на суму 37807, 20 грн., тобто у великих розмірах.
Підсудна визнала повністю свою вину і пояснила суду, що з метою помсти дільничному інспектору міліції облила керосином його службовий автомобіль і підпалила.
З автотоварознавчої експертизи вбачається, що автомобіль ремонтувати економічно недоцільно і вартість матеріального збитку складає 37807, 20 грн.
З висновку пожежно-технічної експертизи вбачається, що безпосередня причина виникнення пожежі — джерело запалювання, занесене ззовні з ознаками спеціальної підготовки (підпал).
Оцінивши зібрані по справі докази в їх сукупності, суд вважає винність підсудної доведеною.
При призначенні підсудній покарання суд враховує характер та ступінь тяжкості вчиненого злочину, а також особу підсудної.
Суд приймає до уваги обставини, що пом’якшують покарання підсудної, а саме: вона вперше вчинила злочин, повністю визнала свою вину, а також її стан здоров’я.
Обставиною, що обтяжує покарання, суд визнає вчинення злочину в стані алкогольного сп’яніння.
Цивільний позов, заявлений автотранспортною службою господарчого відділу ГУМВС України в Полтавській області про відшкодування матеріальної шкоди на суму 37807,20 грн. суд вважає обґрунтованим і таким, що підлягає задоволенню.
На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 323,324 КПК України, суд засудив: підсудну визнати винною за ч. 2 ст. 194 КК України і призначити покарання у виді позбавлення волі строком на три роки.
Строк відбування покарання рахувати з моменту затримання — з 24 серпня 2009 року.
Стягнути з даної особи на користь автотранспортної служби господарчого відділу ГУМВС України в Полтавській області заподіяну шкоду  у розмірі 37807, 20 грн.
Речовий доказ — залишки автомобіля «ВАЗ-2107» передати автотранспортній службі господарчого відділу ГУМВС України в Полтавській області.
На вирок суду може бути подана апеляція до Апеляційного суду Полтавської області протягом 15 діб з моменту проголошення, а засудженою — з моменту вручення копії вироку.

Автор: «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 квітня 2010, 14:39 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації