Вхід | Реєстрація

Як у Великих Солонцях ангар захищали

Як у Великих Солонцях ангар захищали
Минулого тижня жителям Великих Солонців довелося гуртом боронити спільне майно громади. До села приїхав приватний підприємець із бригадою і хотів розбирати ангар, який нібито йому продали на майновому аукціоні.
Тривожний дзвінок надійшов від великосолонцівського сільського голови Олександри Мухи у середу, 14‑го квітня. Олександра Іванівна повідомила, що найняті приватним підприємцем працівники почали знімати шифер із ангару. А мешканці села зупинили їх і перешкодили розбиранню будівлі.
За годину кореспондент «ЕХО» вже був біля тракторної бригади у Великих Солонцях. Ні власника, ні його представників, на жаль, на місці вже не застав. Натомість, зміг поговорити із місцевими жителями, які терпляче чекали приїзду журналіста, щоб висловити своє обурення.
— Цей ангар є частиною майна пайовиків, — пояснила Олександра Муха, яка також стояла у гурті односельчан. — Колишній керівник ПАФ «Великосолонцівська» Олександр Павленко взяв мільйон гривень в кредит у «Ощадбанку» під заставу цього ангару. А тепер ПАФ «Великосолонцівська» перебуває в процесі ліквідації і керуючий Сергій Болтік виставив цей ангар на аукціон.
— Знайшовся покупець і йому дійсно продали цей ангар за 83086 гривень, — додає уповноважений по майну Володимир Бурда. — Але ж цей ангар належить пайовикам! І продавати його було можна тільки з їх дозволу!
Тим не менше, ангар таки продали. І ввечері 13‑го квітня до села приїхала бригада працівників із Лубен, щоб розібрати будівлю. Зранку в середу вони і взялися до роботи — почали знімати шифер.
— Це побачили охранніки від Харченка. І повідомили про це мешканців села, — розповідає далі депутат Зінаїда Мирна. — Одразу зібралося чоловік тридцять людей і ми не дали розбирати ангар. Незабаром приїхав новий власник. Він назвався приватним підприємцем Віктором Устименком і показав документи купівлі-продажу, за якими ангар нібито дійсно належав йому.
— А ми йому кажемо: «Як ви його могли купити — воно ж наше, нами зароблене!» І показую йому свій сертифікат, — розповідає Ольга Трохименко. — А він мені говорить: «Може, ти його вкрала!». Ви уявляєте?! Та у нас у всіх такі сертифікати!
На аргументи мешканців села підприємець не зважав, наполягаючи, що заплатив свої гроші і тепер саме він є власником ангару. Тоді довелося викликати із Нових Санжар юриста Володимира Сенкевича. Той приїхав і став на сторону людей. За його словами, Олександр Павленко взагалі не мав права заставляти спільне майно. А «Ощадбанк», в свою чергу, не мав права приймати таке майно під заставу. Віктор Устименко, звичайно ж, лишився незадоволеним таким коментарем юриста. Підприємець пообіцяв подати до районного суду на тих, хто перешкоджав його працівникам розбирати ангар. І з тим поїхав із села. Мешканці Великих Солонців  вважають, що висудити щось йому навряд чи вдасться, адже переконані, що закон цілком на їхній стороні. І розбирати ангар вони так чи інакше не дозволять.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 квітня 2010, 15:03 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації