Вхід | Реєстрація

Дерева «Свободи» біля пам’ятника жертвам Голодомору

Дерева «Свободи» біля пам’ятника жертвам Голодомору
У минулу суботу в Кобеляках, на території меморіального комплексу, відкритого на вшанування жертв Голодомору 1932–1933 років, активісти політичної партії «Свобода» посадили кілька дерев.
Напередодні події один із «свободівців», житель Біликів Олександр Телешун повідомив міську раду про намір посадити кілька дерев в рамках проведення Дня довкілля. Міський голова визначив місце проведення заходу — комплекс пам’яті жертвам Голодомору. Кілька років поспіль міська влада організовувала посадку в цьому місці молодих дерев. Та не всі саджанці прижилися. На місці загиблих дерев «свободівці» посадили п’ять вічнозелених туй. Крім вже згаданого Олександра Телешуна та голови районного осередку «Свободи» Івана Тернового, в акцій взяли участь ще шість чоловік. Серед них депутати районної та міської рад Володимир Гук і Людмила Пряхіна.
Учасники акції вшанували пам’ять жертв Голодомору хвилиною мовчання. Мітингу, урочистих промов не було. Іван Терновий з цього приводу сказав: «Вважаю, що пафосні промови менш важливі, аніж конкретні добрі справи. Не знаю, яким буде ставлення до Голодомору в державі після зміни влади. Але для нас це була і буде велика і трагічна подія в історії України. Пам’ять про неї повинна жити і в монументах, і в посаджених деревах».
Інші політичні партії поки що в заходах до Дня довкілля не помічені. Можливо тому, що виборів у найближчі місяці не буде.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 квітня 2010, 15:14 | Кобеляки |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації