Вхід | Реєстрація

Мистецьке свято в Гадячі

Маруся Чурай, Олександр Білаш, Раїса Кириченко, Олексій Чухрай… Скільки славних митців дала щедра і благодатна полтавська земля. Недаремно Полтавщину називають колискою української культури, духовним центром України. І сьогодні не міліють ріки народної творчості, розквітають нові молоді таланти.
Ось і нещодавно вже традиційно гостинно зустрічало Гадяцьке училище культури імені І. П. Котляревського талановитих дітей з усіх куточків Полтавського краю. Цьогорічний конкурс юних обдарувань проходив під гаслом «Гримить мені пам’ять у серці,  як ртуть» (Борис Олійник) і був присвячений 65‑ій річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Конкурсанти виступали в таких номінаціях: пісенному «Душі пісенної криниця», конкурсі читців «Поетична зірка» та образотворчого мистецтва «Барви рідної землі».
Учасниками цього чудового дійства були і учні Білицької дитячої музичної школи (директор Любов Бакшанська) Юлія Жук та Анастасія Стогній. Дівчата вже три роки навчаються вокальному мистецтву сольного співу під керівництвом талановитого викладача Алли Олексіївни Мулько. Відповідно до тематики конкурсу у виконанні Юлії Жук прозвучали пісні: «Мати-тополя» та «Вільний птах». Юлія вже неодноразово брала участь у різних конкурсах, концертах, вражаючи своїм голосом та виконанням як журі, так і глядачів. От і цього разу високоповажне журі відзначило високу виконавську майстерність юної біличанки і присудило їй друге місце в пісенному конкурсі (всього було близько ЗО виконавців). Анастасія Стогній була нагороджена дипломом за виконання пісень «А мати сина жде» та «Ромашка». Особливо припала до вподоби глядачам пісня «Ромашка», автором слів і музики якої є жителька селища Білики, талановита співачка, учасниця хору «Чебреці» Інна Машенська.
Крім юних артистів, була відзначена подякою обласного Управління культури і їх наставник Алла Мулько.

Автор: Георгій Горгола


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 квітня 2010, 15:19 | Гадяч | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації