Вхід | Реєстрація

«Якби не у напівпустому залі»

Підготовка до проведення урочистостей з нагоди святкування 65‑ої річниці з Дня Перемоги в розпалі. Перед членами Кобеляцької міської ради ветеранів звітувалися представники влади, міської сервісної служби та управління праці та соціального захисту населення. Ветерани вносили свої пропозиції.
Заступник Кобеляцького міського голови Олександр Письмак:
«Було проведено організаційне засідання і намічено план основних заходів, які будуть проведені в ці дні. Готуються листівки-привітання з Перемогою у Великій Вітчизняній війні всім учасникам бойових дій. Святкування поділено на два етапи. Сьомого травня о 13:00  проводитиметься святкове засідання у РЦКіД. Будуть запрошені представники ветеранських організацій району, підприємств, держустанов та організацій. На цьому заході відбудеться урочистий концерт та вручення ювілейних медалей і грамот. Дев’ятого травня о 8:00 біля приміщення міської ради відбудеться загальний збір ветеранів, представників підприємств, установ, організацій, запрошені колективи шкіл, духовий оркестр та барабанщиці. Формуються колони й організовано, з вінками і гірляндами, вирушають на Братські могили. Після вшанування пам’яті загиблих хвилиною мовчання та покладання квітів, колона рушить на цвинтар для проведення традиційного мітингу. Для тих ветеранів, яким за станом здоров’я важко йти пішим ходом, будуть запропоновані автобуси. Ввечері на площі Перемоги лунатимуть салюти. Це попередній план, в якому можливі зміни».
Член Кобеляцької міської ради ветеранів Іван Міронов:
«Я б хотів попрохати, щоб урочистості, які будуть проходити в РЦКіД, відбувалися не у напівпустому залі. Щоб на заході були не лише ветерани.  Нехай це буде школа патріотизму для всіх, кому належить жити в майбутньому. Вношу пропозицію забезпечити присутність у залі людей. Також потрібно звернути увагу на те, щоб в колонах, які рухатимуться до Братських могил та цвинтаря, були задіяні учні шкіл. І не два десятки, а в повному складі, окрім школярів молодших класів. Щоб всі діти вважали своїм обов’язком прийти і поклонитися цьому великому дню — 65‑річчю Перемоги у Великій Вітчизняній війні».
Директор Кобеляцького комунального підприємства «Міська сервісна служба» Володимир Слісаренко:
«Основне завдання, що стоїть перед нами — це санітарна очистка міста: прибрати біля контейнерів, на вулицях міста, парки, цвинтар. Ми працюємо у цьому напрямку. Проблема — не вистачає паливно-мастильних матеріалів. Але я вважаю, що до 9 травня місто буде чистим.
На Братських могилах пам’ятники героям-землякам ніхто не приводив у належний стан кілька років. Проте ветеранська організація на чолі з Олександром Живульком знайшли спонсорські кошти для цієї справи.»
Начальник Кобеляцького відділу персоніфікованого обліку пільгових категорій населення управління праці  та соціального захисту населення Наталія Ляшенко:
«Дітям війни у 2010 році до Дня Перемоги виплати не плануються. Такі виплати передбачені: інвалідам війни I групи — 1000 гривень; інвалідам війни II групи — 900 гривень; інвалідам війни III групи — 800 гривень. Учасникам бойових дій та колишнім неповнолітнім в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їх батьків, — 630 гривень; особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, —1000 гривень; членам сімей загиблих та дружинам (чоловікам) померлих інвалідів війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя інвалідами, які не одружилися вдруге, — 320 гривень…»

Автор: «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 квітня 2010, 12:21 | Кобеляки |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації