Вхід | Реєстрація

Минулого тижня Кобеляки чепурились

Минулого тижня Кобеляки чепурились
У райцентрі відбулися одразу кілька заходів по благоустрою. Частина із них були, так би мовити, офіційними — на виконання розпорядження Кабміну щодо підготовки до 9 травня. А в деяких місцях ініціативу виявили звичайні громадяни.
Цього року Кобеляки чепурять дуже активно. Особливо стараються держслужбовці. Що ж, це робити їм сам Бог та Кабмін веліли. Та й потрібно ж комусь приклад показувати, як місто не лише засмічувати, а й прибирати. За тиждень по благоустрою було зроблено дуже багато. Благо ж, і держслужбовців та працівників органів місцевого самоврядування у Кобеляках набагато більше, аніж в інших населених пунктах району. Так звані, рядові громадяни акцію по прибиранню міста в цілому підтримали. Але в основному — морально. Хоча в деяких мікрорайонах у наведення порядку включилися і пенсіонери, і молодь.

На Солонцях пенсіонери садили дерева
Вже більше тижня в міському мікрорайоні Солонці тривають грандіозні, як по скромних провінційних мірках, роботи по благоустрою території. Їх ініціатором, організатором та спонсором став приватний підприємець Юрій Срібний, відомий всьому місту як любитель чистоти і губитель всіляких звалищ. Цього разу Юрій Федорович організував розчищення старезного каналу по відведенню талих і дощових вод. Ця іригаційна споруда була створена років 40 тому і з того часу жодного разу не відновлювалася. Про необхідність ремонту нагадала цьогорічна весна. Талі води, які стікали в низинні мікрорайони, почали загрожувати підтопленням оселям деяких кобелячан. Крім того, вода руйнувала дорожнє покриття на й так, далеко не ідеальних, дорогах.
За ініціативи Юрія Срібного в середині квітня співробітники підприємства «Будсервіс» та найняті ним приватні підприємці розчистили та поглибили канали для відведення талих вод. Частину робіт взялася профінансувати міська влада.
І ось під час однієї із нарад, яка відбулася прямо поряд із працюючою технікою, до міського голови Олександра Ісипа та Юрія Срібного підійшла місцева жителька Зінаїда Косенко. Пенсіонерка зробила їм зауваження, сказавши: «Нібито все ви добре робите. Але ось знову кілька дерев спиляли, а ні одного не посадили». Олександр Ісип висловив готовність надати кілька саджанців туї. Але з умовою, що їх посадять самі місцеві жителі.
Наступного, після розмови, дня саджанці були привезені на Солонці. А згодом на своєрідну толоку зібралися люди. Працювати довелося два дні. Першого дня працювали здебільшого пенсіонери — Зінаїда Косенко, Микола Філоненко, Ольга Масич, Зінаїда Олександрова. Наступного дня за лопати і відра взялася молодь. Її організував на благе діло Євген Бондаренко. В разі, якщо саджанці приживуться, вже восени роботи по озелененню Солонців будуть продовжені.

Міліціонери прибирали кладовище
Активну участь у прибиранні міста взяли і співробітники Кобеляцького райвідділу внутрішніх справ. Для початку вони навели ледве не ідеальну чистоту біля будівлі райвідділу. А в п’ятницю міліціонери, озброївшись мітлами, лопатами та щітками для фарбування, замість табельної зброї, вирушили на міське кладовище. Там вони фарбували бордюри, прибирали сміття на майданчику, що є місцем проведення урочистостей до Дня Перемоги.

Держслужбовці вклонялись Шевченку
Співробітники РДА більшу частину суботнього дня провели біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Цього разу вони брали участь не в якихось протокольних офіційних заходах, а віддавали шану Кобзареві своєю працею. Держслужбовці очистили територію навколо пам’ятника від паперу, знищили всі бур’яни та пагінці дикоростучих дерев, буквально вишкребли від бруду асфальт на майданчику навколо споруди. Як пожартував секретар міськради Сергій Галушко, який теж працював на суботнику: «Сьогодні ми кілька десятків, а може й сотень, разів вклонилися Кобзареві. Вклонилися, прибираючи навколо пам’ятника. І це не менш важливо, аніж якісь офіційні урочистості».

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 квітня 2010, 12:30 | Кобеляки |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації