Вхід | Реєстрація

Дорослі сахнівщани смітять, діти за ними прибирають

У Сахнівщині, здається, кожен дбає про чистоту, але, на жаль, тільки власної садиби. Наші шкільні екологи нещодавно були свідками такого випадку. Ішла шанована в селі жінка. Має дітей, внуків, уже й правнуків дочекалася. Руки в неї аж «тріщать» від пакунків. Мабуть, із магазину поспішала додому. Аж ні! Це вона поволокла сміття, назбиране у власному дворі, щоб вкинути в річку. Так і зробила. Бурхнула з мосту і зі спокійною совістю попрямувала додому.
Інша мешканка Сахнівщини, поприбиравши у своєму саду, знайшла ще простіший спосіб боротьби із сміттям: перевалила його через паркан та й висипала сусідам на город!
Подібне спостерігаємо мало не щодня. Саме тому скрізь маємо купи бруду, непотребу в лісосмугах, обабіч доріг, на полях, біля річки. Природа просто волає про допомогу.
Тож наші школярі постійно проводять операцї «Чисте подвір’я», «Зелений патруль», присвячені охороні природи. Насаджуємо молоді деревця, випускаємо газети, проводимо бесіди на екологічні теми.
Нещодавно члени «Екологічного» сектору нашої школи ініціювали акцію «За чисте довкілля». На шкільній лінійці учні поставили собі завдання прибрати певну територію свого села.
Після уроків закипіла робота. Прибирали біля Будинку культури, навколо магазинів, біля памятника воїнам, біля дворів учасників війни. Пройшлися й центральною вулицею села.
Кількість зібраного сміття вразила й занепокоїла. Та все ж діти були задоволені. На очах сахнівщинські вулиці зазеленіли, почистішали. Юні екологи розповсюдили в селі листівки: «Як не хочеш прибирати, вмій хоча б не накидати». Дітям довелося пояснювати дорослим односельцям, як слід жити в нашому спільному домі.

Автор: Наталія ЗУБКІВСЬКА, www.promin.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 травня 2010, 12:58 | Машівка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації