Вхід | Реєстрація

Опитування: Скільки б хотіли мати власної землі?

Любов ЗАВГОРОДНЯ, Селещина:
—    Біля хати в мене 20 соток. На городину та картоплю вистачає. А от тримаємо ще господарство: корівку, свиней, птицю. Їх годувати треба. Щоб купувати корми — пенсії не вистачить. От і взяли ще до двох гектарів землі для ведення особистого селянського господарства, щоб засіяти зерном. Думаю, вистачить, а більше мені і не треба. Воно як нема здоров’я, то й п’ять соток не нужні будуть.

Василь СЕРБІЧЕНКО, Машівка:
—    В принципі, двох гектар вистачить. Іду на пенсію, треба ж чимось займатися. Сім’я велика, потрібно годувати. Треба щоб і овочів було вдосталь, і картоплі. А якийсь гектар необхідно ще й під сіно чи зерно виділити. Внукам молоко потрібне. Думаю, що два гектари — в самий раз для великої родини.

Тетяна МОГИЛІНА, Кустолово-Суходілка:
—    Багато землі не хочу. Трішки городу, садочок, клумба — і більше не треба. Люблю, щоб кругом був порядок. А якщо набратися багато землі, то без техніки та постійного догляду ладу не буде. Люди, можливо, мають із землі гроші, а ми саджаємо, щоб для себе вистачило. Пай є і в мене, і в чоловіка. Єдине не влаштовує, що платять за нього мало. У нас же найкраща земля в Європі, врожаї он які збирають. А що нам дають? Мізерний відсоток. Городу маю 30 соток. Благо, недалеко від дому. Хазяйства великого не тримаємо, а для нас, щоб прохарчуватися, вистачає з головою.

Сергій ПОСТУШНИЙ, Машівка:
—    Своєї землі не маю. Садимо город разом із тещею. А земельний пай здаю в ТОВ «Приват-Агро-Альянс». Зараз конкуренція на паї висока. Зважаючи на те, що орендна плата за пай є суттєвою допомогою до сімейного бюджету, то від ще одного земельного паю не відмовився б. А от для власного городу вистачило б і 10 соток. Працювати на землі важко, та й не вигідно. Садимо-садимо і майже все купуємо. То неврожай на картоплю та капусту, то цибулі не вистачило, то часнику. Земля любить, щоб на ній постійно працював. А в нас, як завжди, часу немає: то на роботі, то ще якісь проблеми.

Тетяна САДОВІК, Кустолово-Суходілка:
— Землі вистачає тієї, що є: 24 сотки садимо, а 25 — засіваємо. Ще є пай. Якби була можливість, обробляли б його самі. Все таки земля дає чималі доходи, а те, що нам платять — копійки. А податок який вираховують із паю? За що? Це дуже великі гроші. Земельну ділянку ніколи б не продала. Вважаю, що земля — це годувальниця і якщо вона в тебе є, то ніякі важкі часи не страшні.

Автор: Валентина ПАТИК, www.promin.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 травня 2010, 13:00 | Машівка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації