Вхід | Реєстрація

Жінка пограбувала… саму себе!

Минулого тижня до Новосанжарського райвідділу міліції звернулася жителька одного із сіл району. Вона повідомила, що біля банкомату «ПриватБанку», який розташований у приміщенні автостанції, невідомий вихопив у неї паспорт та загорнуті у нього 460 гривень.
За словами жінки, злочин стався близько дев’ятої ранку. Але повідомила про нього вона лише опівдні. Як пояснила сама потерпіла, вона розгубилася і… поїхала до сина у Полтаву. А вже той порадив їй вернутися до Нових Санжар та подати заяву в міліцію.
Щоб перевірити інформацію, на місце скоєння злочину виїхала слідчо-оперативна група на чолі із слідчим Мариною Штепою. Правоохоронці почали перевіряти факти, викладені у заяві. Варто зауважити, що деякі з них одразу викликали у міліціонерів серйозні сумніви. Так потерпіла зазначала, що злочин стався близько дев’ятої ранку, а свідків при цьому практично не було. Мовляв, на лавочці сиділа лише одна бабуся. Цей факт уже можна було поставити під сумнів, адже о цій порі автостанція зазвичай переповнена людьми. Та у міліціонерів не було підстав не довіряти постраждалій, тому вони продовжили перевірку. За словами жінки, злочинець, вихопивши паспорт із грошима, побіг на гору в сторону кладовища. Проведена перевірка і цю інформацію ніяк не підтвердила — описаного чоловіка ніхто в цьому районі не бачив.
Тоді міліціонери звернулася за допомогою до служби охорони «ПриватБанку». Адже за допомогою записів камери відеоспостереження можна було не лише побачити сам процес пограбування, але й отримати портрет зниклого злочинця. Але після перегляду запису з камери у правоохоронців виявилося більше запитань, ніж відповідей. По-перше, на картинці було чітко видно, що о дев’ятій ранку на автостанції було чимало пасажирів. По-друге, відеозапис зафіксував, що жінка, знявши гроші, поклала їх до своєї сумки. А не у паспорт, як вона заявляла раніше. Міліціонери вирішили ретельніше перевірити саму потерпілу. І з подивом дізналися, що жінка вже 1,5 роки живе без паспорта! Вона якось залишила його в заставу і до нинішнього часу не викупила. Що ж до історії із пограбуванням, то… її жінка просто вигадала! Вона дійсно зняла того ранку із банкомата 460 гривень. Але витратила їх на відшкодування боргу своїй знайомій. А щоб отримати від сина іще трохи грошенят, розповіла йому про «пограбування». Але той у фінансовій допомозі матері відмовив, порадивши їй звернутися до охоронців правопорядку.
Жінка принесла працівникам міліції свої вибачення за завданий клопіт. Але цим їй відбутися не вдасться. Проти неї вже порушена кримінальна справа за статтею 383 Кримінального кодексу України «Завідомо неправдиве повідомлення про скоєння злочину». На жіночку, скоріше за все, очікує адміністративне покарання. Хоча за подібний злочин передбачене і позбавлення волі на строк до двох років. Тож, якщо ви набираєте номер 102 з веселим наміром трохи пожартувати, спочатку подумайте: а чи варто?

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 червня 2010, 12:03 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації