Вхід | Реєстрація

Полтавські дітлахи вчаться жити в безпеці

Полтавські дітлахи вчаться жити в безпеці
Всі ми прагнемо забезпечити своїм дітям щасливе дитинство. Щасливе - означає безтурботне, цікаве, радісне, але найголовніше - безпечне. А найважливішою умовою безпеки маляти є прищеплення йому з самого раннього віку необхідних знань про безпечну поведінку.
Саме з такою метою в період з 31 травня по 4 червня 2010 року в усіх дошкільних навчальних закладах міста Полтави проводився Тиждень безпеки дитини, мета якого - дати дітям дошкільного віку необхідний мінімум елементарних знань щодо правил поведінки при виникненні надзвичайних ситуацій.
В рамках цього тижня особливу увагу вихователі звертали на формування у дітей навичок правильного поводження на вулиці, у міському транспорті, при спілкуванні з незнайомими людьми, з небезпечними тваринами і отруйними рослинами. Дошкільнята стали учасниками різноманітних конкурсів, змагань, ігор, театралізованих вистав, музично-спортивних свят, під час яких відпрацьовувались алгоритми поведінки в небезпечних ситуаціях. Значне місце займали дидактичні ігри, які дозволили малюкам практично закріпити вміння діяти у екстремальних ситуаціях та навчитися викликати спеціальні служби, які завжди готові прийти на допомогу.
Так, вихователі дитячого садка № 81 м. Полтави «Оленка», який є базовим з цивільної оборони та безпеки життєдіяльності, перетворили Тиждень безпеки дитини на справжнє свято. Дітям у цікавій ігровій формі розповідали, яких правил необхідно дотримуватись, як діяти, куди звертатись по допомогу в разі виникнення надзвичайної ситуації. Про те, що вогонь може бути другом, а може - і ворогом, дізнались навіть наймолодші вихованці садка. Розширити свої знання діти змогли завдяки участі в іграх, конкурсах і заняттях. В кожній групі були оформлені плакати й стенди з яскравими малюнками різної тематики. Дітлахи із задоволенням демонстрували свої знання. До заходів приєдналися й працівники навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Полтавської області та міського методичного кабінету. Приємною несподіванкою для малечі стала поява пожежно-рятувального автомобіля. Діти з задоволенням спілкувалися з професійними рятівниками, а також відчули себе справжніми пожежними, посидівши за кермом автомобіля та вдягнувши пожежні каски.
Тиждень безпеки дитини охопив всі дошкільні заклади області. Для малят, які тільки починають жити, ці перші знання про безпеку можуть стати надійним фундаментом, на якому і повинний будуватися світогляд особистості, готової до життя в сучасному світі. Хотілося б сподіватися, що набуті дітьми навички, в реальному житті їм ніколи не знадобляться!

Автор: Т.Литвин, методист навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Полтавської області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 червня 2010, 18:01 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації