Вхід | Реєстрація

Боротися із зростаючою злочинністю в Машіському районі почнуть із самогонщиків

Якщо в минулому році у першому кварталі в районі було зареєстровано 44 злочини, то цього року – 61. Зафіксовано ріст тяжких та особливо тяжких злочинів а також дрібних крадіжок у селах. 11 відсотків від усієї кількості становлять наркозлочини. Що з цим робити, обговорювали на черговій колегії райдержадміністрації.
Тимчасово виконуючий обов’язки начальника райвідділу Костянтин Ісіченко пообіцяв сільським головам автопатрулі та нищівну боротьбу із торговцями самогоном і нелегальними пунктами збору металобрухту.

ДІЛЬНИЧНІ ЩОТИЖНЯ ПРИЙМАТИМУТЬ ГРОМАДЯН У СІЛЬРАДАХ
Графіки таких прийомів уже погоджені з сільськими головами. У районі працюватимуть сім дільничних міліціонерів і один помічник дільничного. Кожен із них опікуватиметься порядком у двох-трьох сільських радах. Двом дільничним випало аж по чотири громади. Неналежне виконання своїх обов’язків, як сказав керівник міліції, загрожуватиме їм звільненням.

70% КРАДІЖОК У СЕЛАХ СКОЮЮТЬ АЛКОГОЛІКИ
Керівництво райвідділу міліції попросило сільських голів підготувати списки осіб, які нелегально реалізують по селах спиртне. Як прозвучало на колегії, останнім часом у районі окрім самогону продається і горілка невідомого походження. Тож схильні до алкоголю особи, щоб придбати випивку, крадуть у односельців усе, що погано лежить.
Молодь же віком від 14 до 20 років спеціалізується здебільшого на крадіжках мобільних телефонів та бійках. Виконуючий обовязки начальника райвідділу причину вбачає у відсутності організованого дозвілля юнаків та дівчат.

МАШІВКУ Й СЕЛЕЩИНУ ПАТРУЛЮВАТИМУТЬ З 19.00 ДО 24.00
Поки що міліцейським патрулюванням охоплять лише ці найбільші населені пункти району. А в п’ятницю, суботу й неділю по селах курсуватиме автопатруль разом із працівниками ДАІ. З часом, як сказав керівник міліції, буде два таких автопатрулі.

«КІНЧАЙТЕ КРИШУВАТИ НЕЗАКОННІ ПУНКТИ ПРИЙОМУ МЕТАЛОЛОМУ І БУДЕ ПОРЯДОК»
Так підсумував голова райдержадміністрації Олександр Прокопенко міліцейську статистику щодо діяльності в районі пунктів здачі металобрухту. За його словами, в селах докрадають останні каструлі в бабусь, знімають з могил залізні хрести та огорожі, щоб здати за копійки.
Костянтин Ісіченко, виконуючий обов’язки начальника райвідділу, запевнив, що всі неофіційні точки будуть закриті. Ішлося насамперед про Кошманівку, Базилівщину та Михайлівку. Останній пункт у звіті керівника значився, як такий, що вже не працює. Хоча не всі в залі з цим погодилися. Тож виступаючий попросив усіх, хто матиме будь-яку інформацію про незаконну діяльність пунктів здачі металобрухту, повідомляти йому особисто.

Автор: Наталія СКОРИК, www.promin.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 червня 2010, 12:25 | Машівка | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації