Вхід | Реєстрація

«Орільські зорі» нагородили переможців

1 червня, в День захисту дітей,  село Ряське весь день зустрічало гостей: зранку туристів, які приїхали на змагання і поставили намети в лісі, а під вечір —  кращих учнів Машівського району та представників із усіх шкіл, які завітали на фестиваль «Орільські зорі».
Останнім довелося немало перехвилюватися, бо по дорозі потрапили в епіцентр негоди. Якби не мигалки міліцейського авто, що супроводжувало транспорт, то їхати було б ніяк.  Через ливень із градом дороги зовсім не було видно. Дехто з дітей  зізнався, що такої стихії ще не бачив.
Сільський будинок культури ледь вмістив гостей. Начальник відділу освіти Євген Сергієнко висловив сподівання, що фестиваль «Орільські зорі» стане традиційним і щорічно у День захисту дітей тут збиратиметься учнівська еліта району.
На свято до школярів завітали голова РДА Олександр Прокопенко та голова районної ради Іван Скорик.  Цього дня щирі слова привітань звучали на адресу кращих учнів району, переможців предметних олімпіад та  малої академії наук,  переможців у художній самодіяльності, спорті, туризмі. Для них учасники художньої самодіяльності підготували святковий концерт.
До святкування приєдналися і діти працівників Машівської філії «Полтаваобленерго». Начальник Машівської філії Микола Андрусенко теж висловив сподівання, що фестиваль «Орільські зорі» стане традиційним святом для усіх дітей району.
Після нагородження та чудового концерту на школярів чекала святкова дискотека.

УЧНІ РОКУ
З ними визначилася кожна школа. Почесні звання «Учень року» та «Учениця року» отримали кращі школярі не лише за старанне навчання, а й за участь у громадському житті школи, спортивні та інші досягнення. У Абрамівці ними стали Ольга Прихода та Віталій Ражик.

У Андріївці — Надія Ситник та Микола Головко (на фото), у Базилівщині — Альона Корнійко та Ярослав Марчук; у Сонячному — Катерина Барановська та Артур Михайлина; у Дмитрівці — Леся Маляренко та Євген Брідня; у Коновалівці — Дмитро Погорілий та Тетяна Накісько; у Кошманівці — Юлія Дашко та Валерій Черняк; у Кустолово-Суходілці — Олександр Полішко та Ярослава Кахній; у Малій Нехворощі — Ярослав Коляндра та Анастасія Рожко; у Машівці — Віктор Лещенко та Анастасія Маража; у Михайлівці — Владислав Ярославський та Світлана Свистун; у Новому Тагамлику — Юлія Кривошея та Олег Федорович; у Ряському — Ольга Тютюнник та Андрій Ткаченко; у Селещині — Людмила Ланько та Богдан Бобиль; у Сахнівщині — Ігор Кобзєв та Оксана Вірко.

ПОШУКОВІ ЗАГОНИ
Грамотами Головного управління освіти і науки Полтавської облдержадміністрації нагороджений експедиційний загін «Краяни» Машівської спеціалізованої школи, лауреат конкурсу обласної туристсько-краєзнавської експедиції «Пізнай свою країну» за напрямком «Де ти, лініє фрону?». Керівник загону Вікторія Василівна Возна. Такою ж грамотою нагороджений пошуковий загін «Берегиня» Сахнівщинської школи за напрямком «У глибину століть». Керівник пошукового загону Валентина Володимирівна Анікеєнко.

ЛАУРЕАТИ «ВЕСЕЛКИ»
Дипломом першого ступеня Головного управління освіти і науки України Полтавської облдержадміністрації нагороджено вокальний дует у складі Наталії Ющенко та Анастасії Карпюк — переможця обласного огляду-конкурсу художньої самодіяльності учнів шкіл та позашкільних закладів «Веселка-2010». Диплом другого ступеня отримав зразковий дитячий танцювальний ансамбль «Відродження». Диплом гран-прі отримало селещиинське тріо: Каріна Бардиш, Анна Дмитренко та Марина Тарасовська.

ПРИЗЕРИ ОБЛАСНИХ ОЛІМПІАД
За перемогу в обласній предметній олімпіаді з біології нагороджена дипломом першого ступеня Головного управління освіти і науки Полтавської ОДА учениця Базилівщинської школи Альона Корнійко. Дипломом другого ступеня за друге місце в обласній олімпіаді з англійської мови нагороджена учениця Машівської школи Катерина Шепетенко. Дипломом третього ступеня за третє місце у обласній олімпіаді з хімії — учениця Селещинської школи Євгенія Бондарєва.

НАЙМУДРІШІ ЮНІ «АКАДЕМІКИ»
На районному рівні переможцями Малої академії наук стали Леся Маляренко з Дмитрівської школи, Руслана Байдукова та Костя Подовінніков із Селещинської; Олег Федорович та Святослав Криворучко з Новотагамлицької, Світлана Свистун та Владислав Ярославський з Михайлівської, Юлія Дашко з Кошманівської, Тетяна Потоцька та Владислава Бабак із Машівської. Вони нагороджені грамотами районного відділу освіти.
Дипломами нагороджені призери обласного етапу Малої академії наук Тетяна Потоцька з Машівської школи та Владислав Ярославський із Михайлівської.

КРАЩІ ТУРИСТИ, СПОРТСМЕНИ, ГУМОРИСТИ
Відділ освіти Машівської райдержадміністрації нагородив за здобуті призові місця в обласних змаганнях із техніки пішохідного туризму команду Михайлівської школи, яку тренує Сергій Миколайович Свистун.
Команда «Воля» Новотагамлицької школи  нагороджена за зайняте друге місце у конкурсі «Рятівник» обласного етапу дитячо-юнацької військово-спортивної патріотичної гри українського козацтва «Сокіл (Джура)»
За спортивні досягнення нагороджені три шкільних команди: дівчата Селещинської школи зайняли третє місце у обласних змаганнях з міні-футболу; дві команди гандболістів Кошманівської школи (і дівчата, і юнаки) вибороли третє місце в обласних змаганнях із гандболу.
За відповідальне ставлення до гумору грамоту одержала команда кмітливих і винахідливих із Машівської школи «Ювента».

Автор: Валентина ПАТИК, Ольга БЕРЕЗІНА, www.promin.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 червня 2010, 14:26 | Машівка | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації