Вхід | Реєстрація

Полтавці «обходять» Закон, переливаючи пиво у пакети від соку

Полювання на незаконослухняних громадян оголосила наприкінці тижня міська влада і влаштувала спеціальний рейд для виялення порушників закону, що забороняє розпиття пива та слабоалкогольних напоїв у громадських місцях. Жодного такого порушника під час рейду не знайшли. У мерії кажуть, люди просто бояться покарання.
"Значно менше стало розпиття алкогольних та слабоалкогольних напоїв в місцях масового відпочинку людей… За розпиття алкогольних і слабоалкогольних напоїв в громадських місцях в місті Полтаві притягнено більше 2800 осіб", - повідомив заступник мера Полтави Віталій Нікіпелов.
І купувати полтавці стали менше пива та слабоалкоголки, ніж раніше. Це стверджували нам продавчині більшості міських крамниць. І визнавали брак пакетів, якими покупці могли б приховувати пляшки з напоями:
- Замовляємо, але вони чомусь не приходять.
- До пива пакети? не продаємо. І не пропонують нам ніякі пакети.
- В нас немає просто пакетів. Вони і не потрібні, тому що все одно не можна, не забезпечує пакет позбавлення від штрафу.
Але навіть штрафи не відворотять від вживання пива поціновувачів бурштинового напою. Так вважає більшість опитаних городян. 
- Все одно будуть збиратись в парках компанії, все одно будуть гуляти...В кафе беруть великі гроші, а вдома не посидиш великою компанією, це не варіант.
- В кафе або все зайнято, або там теж такий неприємний контингент... Хто хоче, той все-таки вип'є, и неважливо де, якщо йому  захочеться, вибачте за сленг, нажратись, він все одно нажреться.
- Більше забігаловок робити треба, пивнушек.
- Треба просто пити його в пакеті паперовому. Або просто перелити його, наприклад, в банку з під соку.
 Методом з пакетом від соку постійно користуються Сергій та Микита, які просто не можуть відмовитися від вживання пива.
 «Ну як ми можемо відноситись! Коли 2 роки назад нам ще небуло 18, пити було дозволено. Тепер, коли нам виполнилось 18 років, чесно кажучи, дуже шкода, що не можна пити. Треба десь ховатись, переливати в пакети з під соку, це дуже незручно!» - обурюється любитель пива Сергій.
Хоч переливай, хоч ні, а за Законом відповідатимеш – роз’яснює його норми професійний юрист Антон Петько. Більше того, каже, з вступом в дію цього Закону міліція отримала право карати не лише за появу у п’яному вигляді, а й за саме розпиття.
«Якщо під час огляду у людини буде виявлено у відкритій пляшці, яку він пив, із надписом кока-кола, наприклад, слабоалкогольний напой або пиво, то окрім притягнення до відповідальності за появу у громадському місці у нетверезому стані, ще й буде накладена відповідальність за вживання цього слабоалкогольного напою знову ж таки за цією статтєю. Тому не радив би нікому порушувати закон і намагатись якимось чином його перехитрити», - підкреслив юрист.

Автор: Ольга Подимай, Олександр Чепур, Максим Богданов, www.novyny.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 червня 2010, 17:57 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації