Вхід | Реєстрація

Літня пора – час для мийки євроконтейнерів

Їх по місту нараховують більше 1900, всі вони – на балансі КАТП-1628. Працівники останнього запевняють: проводять такі санпроцедури практично собі у збиток, адже у тариф за вивіз сміття не включена плата за мийку євроконтейнера.
На території КАПТ-1628 робота кипить: контейнер за контейнером, необхідні санітарні роботи відповідно до затвердженого графіку і залежно від ступеню забрудненості. Загалом по місту, розповідають «катепешники», – більше 1900 євроконтейнерів, які розташовані на понад 500 майданчиках. Тож обсяг робіт, говорять, немалий.
Петро Бедах, начальник відділу експлуатації КАТП-1628:
– Все це – копітка робота. Зібрати брудні по місту на цю вантажну машину, потім помити їх тут, на місці вручну, оскільки механізованого способу немає. Потім - відвезти назад.
За зміну встигають помити десь 30-40 євроконтейнерів. І все це – на благодійних засадах, практично у збиток собі. У тариф на вивіз сміття не входить плата за мийку контейнера. Окремий пункт витрат – контейнери, розмальовані несумлінними полавцями за допомогою балончика. Їх намагаються відчистити або за допомогою хімії, або просто зафарбовують.
У 2007 році, коли придбали євроконтейнери, всі були немов-брати близнюки. Ось такий вигляд має контейнер після експлуатації, і такий - після помивки.
У працівників КАТП – 1628 – прохання до всіх полтавців: подбати про чистоту міста у прямому розумінні цього слова. Не викидати великогабаритного сміття, рідких відходів, від яких моментально розходиться сморід, і не підпалювати контейнери (такі випадки, за словами «катепешників», траплялись не раз). Адже тут, як у народному прислів'ї: чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять.

Автор: Крістіна Криженко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 червня 2010, 16:47 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації