Вхід | Реєстрація

А Віз і нині там...

У селі Абазівці Полтавского району замість питної води з водопровідних труб раптом побігла рідина з аміаком. Трапилося це 26 травня – тоді водопостачання відключили, провели новий водогін. До одного будинку. Тож одна вулиця і досі залишається без води.
Того ранку на мешканців Абазівки чекав неприємний сюрприз. З кранів бігла отрута, яка мала не лише різкий запах, а й обпікала рот.
До села приїхали усі причетні до водопостачання служби: санстанція, водоканал, МНС. Результати аналізів підтвердили - кількість аміаку, фтору і хлоридів у воді значно перевищила допустимі норми. Однак звідки у воді  взялися хімікати, встановити так і не вдалося. Місцеві винуватцем трагедії вважають агрофірму «Дукла», що розташована на цій же вулиці. У водоканалі з ними погоджуються. Однак офіційного висновку досі немає. Адміністрація ж підприємства свою причетність категорично заперечує.
Виявилось і ще дещо, водогін по вулиці Гоголя в Абазівці на балансі водоканалу не значився, а тим часом селяни справно платили йому за послуги. Старий водогін відновити неможливо, необхідно прокладати новий – таке рішення „Полтавводоканалу” спільно з місцевим самоврядуванням.  На сесії сільради для цього виділили 33 тисячі гривень з бюджету сільради. Та грошей вистачило лише на будівництво 150 метрів трубопроводу. Мало це чи багато невідомо, кошторису робіт селянам не показують.
Тепер вода є в одній садибі на початку вулиці. Тож, аби напитися, потрібно подолати кому кілька десятків, а кому і кількасот метрів у 40-градусну спеку, не кажучи вже про прання, полив городів та інші потреби.
Голова Полтавської РДА – Костянтин Боровик каже, що  іще 10 днів тому проводив нараду, де чітко дав зрозуміти, питання потрібно вирішити негайно. Чому воно затягнулося пообіцяв розібратися.
Незручності з водою не єдина проблема у селі. Скаржаться  абазівці  і на місцеві пилові бурі, які влаштовують несправні сушилки тієї ж агрофірми. З цього приводу санстанція видала кілька приписів та на цьому справа і застопорилася...

Автор: www.ltava.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 червня 2010, 17:02 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації