Вхід | Реєстрація

У Харківцях гуляли «весілля»

У Харківцях гуляли «весілля»
Майже всі жителі села – одні як актори, інші у якості глядачів – були присутні на цьому захоплюючому дійстві. Щира, доброзичлива атмосфера, професійність виконавців, безпосередність глядачів – створили особливу ауру свята.
Все було як насправді – молодий і молода (Тетяна Балацька і Антон Кузнєцов), батьки молодої (Микола Мельник, Галина Рябуха) і молодого (Микола Лопатко, Валентина Котенко), староста (Володимир Чайковський), сват і сваха (сільський голова Юрій Журба та Галина Іщенко), а ще дружки, бояри, свашки… І все виконано так майстерно – ніби ці люди кожного дня відбувають весілля. Та це тільки на перший погляд все так легко. Передувала святу кропітка робота по збиранню пісень, розробці сценарію однієї з головних подій у житті людини. Члени жіночого клубу за інтересами «Надвечір‘я» та громадського об‘єднання «Ластівка» обійшли та розпитали багато старожилів, як у Харківцях колись гуляли весілля. Особливо багато попрацювала у цьому напрямку Галина Іщенко.
Взагалі, активність сільської громади Харківець, особливо її жіночої частини, вражає. На засідання «Ластівки», яку очолює Ганна Самбур, жінки збираються вже близько двадцяти років. А ще у селі діє молодіжний жіночий клуб «Берегиня», дитячий клуб «Найкращі друзі».
На святі, крім жителів Харківець, були присутні гості з Пирятина та Полтави, зокрема, з «Обласного Центру народної творчості та культурно-освітньої роботи», який ініціював проведення обласного огляду-конкурсу любительських об’єднань та клубів за інтересами багатопрофільного напрямку «Життєдайні джерела». Голова районної ради Олексій Рябоконь та заступник голови райдержадміністрації Андрій Малишкін вручили грамоти за особливий внесок у популяризацію аматорського мистецтва Ганні Самбур, Володимиру Хоменку, Ганні Іщенко, Галині Балацькій, Юрію Журбі, Олені Єщенко, Євдокії Ященко, Валентині Котенко, Людмилі Коломієць та іншим. За досягнуті успіхи по збереженню, розвитку та популяризацію українського народного мистецтва, повагу до багатих традицій свого народу грамоти отримали громадське об‘єднання «Ластівка» та молодіжний жіночий клуб «Берегиня».

Автор: Ганна СИНЯК, www.piryatin-visti.at.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 червня 2010, 13:15 | Пирятин | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації