Вхід | Реєстрація

Як молоді полтавці планують провести літо

Зараз студентська молодь завершує навчання та переймається питанням, де і як провести літні канікули. Чимало студентів прагнуть працевлаштуватися, щоб підзаробити на відпочинок. У ході бліц-опитування, з"ясувалось, що більшість молодих людей вважає, що знайти роботу на сьогодні доволі складно, але можливо:
Скажіть, будь ласка, на вашу думку проблема з працевлаштуванням для студентів на літо є проблемою?
Стас, 22 роки, Олена, 17 років: Працювати ніхто не полюбляє, але якщо хочеш зробити собі подарунок на канікули, та ще такий, який запам`ятався б надовго, то треба шукати роботу.
Добре, коли в тебе є можливість поїхати на море, не думаючи про гроші. Але кожному своє. Я, наприклад вважаю, що знайти роботу не складно. Той, хто хоче знайде її обов`язково. Ми, наприклад, не задавалися такою метою. Просто їдемо на море сто відсотково і тут у нас лише одна мета-добре відпочити.
Натрапивши біля музею на дівчат, що торгували сувенірами в українських вишиванках, запитую їх враження щодо сезонної роботи. Чи легко було її знайти?
Слава, 19 років та Олена, 20 років: Насправді знайти роботу дуже важко, нам просто пощастилою. Це була випадковість, і ми вирішили не втрачати можливості, як кажуть «впіймати птаха за хвоста». Хочемо поїхати на море і для цього тут працюємо. Якби була можливість одразу поїхати відпочити, то ми б, певна річ, тут не стояли. Знайти роботу можна, але все залежить від бажання. Літній сезон несе за собою багато розваг. Починаються відпочинки, багато людей виїджають з міста, а то й з країни. Можна поєднати приємне з корисним і поїхати на те саме море працювати там. А потім вже, за виручені кошти, відпочити самому.
Цю думку спростували хлопці, які сиділи в парку і розмовляли про щось між собою. Чи вважаєте проблемою літнє працевлаштування студентів?
Діма та Ваня, по 23 роки: Проблема ця існувала завжди, не дивлячись на сезон. Авжеж, хто хоче, той може знайти її завжди. Все залежить від самої людини, бо підтримки від держави немає ніякої. Зарплату або дають у конверті, щоб не бачити кількість, а то й зовсім її не дають. Студентів дуже часто "кидають" і тоді вже не може йти річ про якийсь конверт. Це дуже розповсюджено у нас в Полтаві. Скрізь беруть лише з досвідом роботи щонайменше рік, але при цьому не дають можливості його отримати. Такий цирк справді лише тут, в інших країнах про таке не може бути і мови. Тому про літній відпочинок у нас лише одні плани. Якщо і працювати, то лише для того, щоб оплачувати собі навчання, яке з кожним роком зростає. Ще місяць назад планувалося провести весь час за компьютером, але інтеренет вже втрачає свою популярність. Онлайнові ігри набридли, тому будемо проводити час як найдалі від цивілізації.
Думок стільки, скільки людей. Але робота є і буде завжди, все залежить від того, ким ви хочете працювати і що за це отримувати. Важливо пам`ятати, що спочатку процюють, а вже потім відпочивають. По-іншому не буває і найголовніше - мета, а здійснення її залежить від вашого бажання.

Автор: Даша Черкашина, www.poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 червня 2010, 13:28 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації